HAU? HAU!Käytiin tosiaan Nopan kanssa HAU:n yhteistyötesteissä parina syyskuisena perjantai-iltana, haaveenamme tietenkin päästä starttaamaan alkeiskurssilla lokakuun alussa. Testeissä kävi päälle kaksikymmentä koiraa, joista vain kymmenkunta valittaisiin kurssille. Yhtään en kummankaan testikerran jälkeen osannut sanoa, miten meillä oli mennyt, ja kovin moni muukin testattava koirakko vaikutti omaan silmään ihan täydelliseltä agikoirakolta.

Ensimmäinen testikerta piti sisällään luoksepäästävyyden (jota jännitin aika kovasti, mutta joka olikin loppuviimeeksi ihan iisi juttu. Kouluttaja laskeutui maahan polvilleen Nopan viereen eikä ottanut siihen minkäänlaista katsekontaktia; Noppa meni rapsuteltavaksi vähän luimistellen, mutta kuitenkin), leikkiä koiran kanssa, houkutusten highwayn ja paikallaolon. Toisella testikerralla tarkistettiin kotiläksy (targetille lähettäminen; oltiin treenattu kotona lähinnä ruokakupin kanssa, mutta koska unohdin namialustan kotiin, päätin luottaa Noppaan ja lähettää sen kuolleelle lelulle --> ei minkäänlaista ongelmaa, vaan intoa täynnä oleva koiruus), leikittiin taas, tehtiin vauhtiluoksetulo (kouluttaja jäi pitämään Noppaa ja sanoin, ettei Noppa siitä tykkää; ei haitannut, eikä N kamalasti väistellytkään, vaan lähinnä yritti rynniä mun perään) ja testattiin agilityradan varressa, mitä koira tykkää radalla menevästä koirakosta. Noppaa toki kiinnosti, mutta tiheästi se kääntyi koko ajan ottamaan kontaktia ja sai siitä namia.


Kaiken kaikkiaan olinkin siis tosi tyytyväinen pikkuiseen mustuaiseeni. Ainut miinus meille oli minusta se, kun Noppa päätti, että testeissä ollut isovillakoira oli Vihollinen. Heti, kun kyseinen koira astui ekalla testikerralla Nopan näköpiiriin, se päätti, että tuota pitää Vihata. Mutta ahkeralla namittamisella ja kontaktin ottamisella tuostakin Vihollisesta selvittiin. :)

Perjantai-iltana puhelin kilahti sähköpostin merkiksi, ja saatiin valtaisa ilouutinen: me päästiin kymmenen koirakon joukossa alkeiskurssille! Kuin siistiä! Kurssi alkaa jo tulevana perjantaina teoriakerralla, en millään malttaisi odottaa!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus