Oivalluksia


Kuluneen viikon aikana on kuulkaa treenattu peräti kaksi (2) kertaa ja peräti kahta (2) lajia. Se on kyllä aikamoista se, kun ottaa huomioon viime kuukausien treenit noin niinkuin muuten. Ehkäpä treenikärpänen alkaa taas heräillä talvihorroksesta?

Lauantaiagilityt tosiaan jäivät meiltä loppukevääksi (edellisen kerran käytiin helmikuun puolivälissä), kun havaitsin vapaiden lauantaipäivien saldon jäävän pyöreäksi nollaksi. Töitä, Lapin reissua, pääsiäistä ja taas töitä, niistä on meidän kevätlauantait tehty. Toivottavasti kesän korvilla tähän tulisi taas muutosta, ja päästäisiin Koiviksen kentälle taas spurttailemaan!

Kuluneen viikon kahteen treenikertaan osui myös kaksi oivallusta, eli ei ollenkaan huono saldo. Tokon saralla oivallus liittyi takapalkkaan ja luoksetulon loppuasentoon, agilityssä puolestaan putkijarrun vihjeeseen.


Viikko sitten keskiviikkona lähdimme parin ennalta vieraan tokotreenailijan kanssa Kompassiin, josta olimme varanneet facen kautta aikatauluja sumplittuamme omatoimivuoron. Eka kerta meillä Kompassissa, ja eka kerta tokoa hallissa varmaan kahteen vuoteen... Mutta vähänkö meillä meni hyvin! Kierrokset pysyi hallinnassa parista kanssatreenaajasta huolimatta, ja hyppyä lukuunottamatta fiilisteltiin kaikki alokkaan liikkeet läpi. Sain pitkästä aikaa vieraan ihmisen tekemään Nopalle "kehääntulotarkastuksen", joka kyllä edelleen jännittää Noppaa kovasti. Treeniätreeniätreeniä siis. Tästä lähin pyrin aina treenatessa aloittamaan homman tarkastuksella (yksin treenatessa kopeloin itse, muutoin valjastan jonkun muun siihen hommaan), jotta Noppa oppii, että vähän ällön tarkastuksen jälkeen pääsee kivoihin hommiin. (Se, laskeeko Nopan tokomotivaatio tämän vuoksi, jää nähtäväksi. En kuitenkaan usko niin käyvän, sen verran innokas tokohurtta se on. Mutta katsotaan.)

Toko-oivallus liittyi siis luoksetulon loppuasentoon, joka Nopalla käytännössä katsoen aina on vino, jos sitä ei kädellä ohjaa suoraan perusasentoon. Jostain keksin, että mepä ei ollakaan vielä luoksarissa testattu takapalkkaa, joten se testiin ja tadaa - suora perusasento! Takapalkan avulla Noppa ei jää sivulle kyttäämään, koska multa lentää lelu kädestä. Toki se hiukan hidastaa vauhtia, joten jonkinlainen kombo vauhdin ja perusasennon suoruuden suhteen pitää kehittää, mutta nyt olen kuitenkin vihdoin keksinyt, millä homma toimii!

Paikkis tehtiin kahteen kertaan koko porukalla, molemmilla kerroilla aikaa minuutti ja koirien välit ihan reilut. Noppa pysyi ja makoili tosi lunkisti jes!


Eilen käytiin sitten pitkästäpitkästä aikaa Purinalla aksahommissa. Ensimmäinen kerta sitten viime vuoden helmikuun (jolloin HAUn ohjatut treenit jäi meiltä), kun viereisellä kentällä sattui treenaamaan joku samaan aikaan. Yhtä haukkupyrähdystä (tuli kyllä heti kutsusta takas) lukuunottamatta Noppa ei ottanut viereisen kentän äänistä häiriötä, jeeeeeee!!!!

Sovelsin valmista rataa ja sain aikaiseksi 10 esteen hyppyjä ja putkia (koskahan jotain muuta... :D) sisältävän radan, jossa putkijarru aiheutti ensin päänvaivaa ja lopulta suuren valaistumisen. "Nopnopnop", "täääääällä" ja "tuutuutuu" eivät kertoneet Nopalle, ettei matka jatkukaan putkelta suoraan, ei edes lelutargetin kanssa. Sitten muistin alkeiskurssilta tutun suhinan ja taas tadaa - homma toimi! Pähkäilin, että ehkä mun ääni on just sillä korkeudella, ettei Noppa putkessa kaahottaessaan kuule/rekisteröi/välitä siitä, mutta suhinan se bongaa putkirymistelyn keskeltä. Ihan parasta!

Lopputreenistä, pahimpien kierrosten laskettua, vielä vähän takaakiertotreeniä kolmella hypyllä, ja oho, Noppahan osasi senkin. Aiemmin "kierrä"-käskyllä se viipotti koko esteen ympäri ja homma muuttui liian hauskaksi, mutta nyt pää pysyi mukana ja kasassa, ja se oli oikein taitava jätkä.


Kommentit

 1. Meille on myös toiminut hyvin takapalkka/etäpalkka luoksetulon kyttäysongelmaan ja nykyään teen luoksetulon aina sillä. :)

  VastaaPoista
 2. Hei!, tykästyin blogiisi todella paljon! kivoja kuvia ja mukavan mittaisia tekstejä! Olisiko mahdollista että kävisit äänestämässä minun sekartuista piskiäni vuoden 2016
  showhauksi täällä : http://koti.kapsi.fi/~villep/kuonokirja/jarppi/

  oon todella kiitollinen ja kaikki äänet on todellakin tarpeen!
  rullaat siis vähän alaspäin ja painat vihreää ympyrää :3

  - Sara sekä Jarppi
  - www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus