Torstai on treeniä täynnä!

Nuttu aloitti tänään treeniuransa Etelä-Suomen Shelttien järjestämällä pentukurssilla yhdessä Rio-veljen ja Tiuhti- ja Hertta-siskojen kanssa. Ensimmäinen treenikerta piti sisällään kontakti- ja ohitusharjoituksia, luoksepäästävyyttä, perusasentoa ja temppuina tassujen nostamista ja pyörimistä. Paljon asiaa siis!

Lyhyestä virsi kaunis: Nuttuhan on ollut ihan hunningolla koko tähänastisen pienen elämänsä. Ei kukaan ole sille ehtinyt mitään ihmeellistä opettaa, vaan se on kulkea höntsäillyt mukana joka paikassa ja ihmetellyt maailman menoa. Naksuttimen äänen se on muutamaan kertaan kuullut ja siihen ehdollistunut, ja istuminen ja odottaminen ovat olleet sen hienoimmat (ja ainoat) temput. Mutta eipä hätää; eiköhän se ihan hyvät eväät ole näin vapaan kasvatuksen tuloksenakin saanut ;)

Onneksi nämä jättikorvat on taas liimattu :D
Nutun kanssa meidän täytyy nyt ihan ekana opetella tämä treenaamisen ideologia: yhdessä tehdään ja tekeminen on kivaa ja palkitsevaa. Ensimmäisellä pentukurssikerralla Nuttua kiinnosti oikeastaan kaikki muu (sisko, hiekka, kivet, linnut, you name it) kuin yhdessä tekeminen, ja aluksi se oli uusista kuvioista niin hämmentynyt, ettei edes lelu kiinnostanut. Täytyy siis opetella myös leikkimään yhdessä sen kanssa, Noppa kun tähän mennessä on sen tehtävän kiitettävästi hoitanut. Loppua kohti moottori kuitenkin alkoi käynnistyä ja saatiin kivoja yhteisiä hetkiä aikaiseksi. Myös nahkarukkasta (joka on muuten paras palkkalelu ikinä!) ja narupalloa kiskottiin Nutun kanssa yksissä tuumin (ilmeisesti mäkin nyt siis kelpaan leikkikaveriksi!). 


Kotona vastassa oli Noppa, joka lievästi sanottuna tyrmistyi, kun treenihommiin lähti HÄNEN treenireppunsa kanssa Nuttu eikä hän. Siispä samalla treeni-innolla Noppa matkaan ja pitkästä aikaa tokon pariin! Voi mikä riemu siitä syntyikään <3 Alokasluokan liikkeet + nouto tehtiin ja tsekattiin samalla niiden tilanne näin monen tokottoman kuukauden jälkeen, ja kyllähän se niin on, että mulla taitaa olla koevalmis koira. Nyt vaan häiriötä häiriötä ja uusia paikkoja! Ihana Noppa, se tekee niin tosissaan ja rakastaa tekemistä <3


Kokeista puheenollen: startattiin viime sunnuntaina Noppiksen kanssa meidän ekoissa yhteisissä virallisissa kilpailuissa, lajina rallytoko! Siitä kuulumisia ja Saran ottamia kuvia seuraavassa postauksessa :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus