Vappuviikon treenikuulumiset

Nyt on kuulkaa käynyt niin kummasti, että tällä viikolla olen treenannut koirien kanssa peräti neljä kertaa. Se on enemmän kuin mitä usein tulee kuukaudessa treenattua :D Tämä ihme täytyy toki dokumentoida myös tänne blogin puolelle, koska pics or it didn't happen ;)

Maanantai 29.4.
Maanantaisin oli vuorossa Nutun viikottaiset agilitytreenit. Meillä olikin jäänyt kolmet edelliset treenit välistä, mutta tahattoman tauon aikana oltiin molemmat taidettu kerätä vähän uutta treeni-intoa. Treenien aiheena oli serpentiini ja rengas. Osaavimmat meidän ryhmäläisistä tekee jo superhienoa serpentiiniä täysin vinoilla hypyillä, mutta meidän bileet syntyivät tällä kertaa siitä, kun Nuttu teki hienon pätkän putkesta putkeen kolmella suoralla hypyllä. Kadoksissa ollut estefokus alkaa pikkuhiljaa löytyä! :) Rengasta namiteltiin Nutulle, kun se hyppeli edestakaisin mun ja koutsin välillä. Ihan ei tainnut uusi este vielä upota pikkusheltin aivoihin, mutta ehkäpä se siitä! :)

Ennen Nutun treenejä Noppakin pääsi hommiin, kun tehtiin pitkästä aikaa tokon alokasluokan liikkeet. Mielessä kummittelee vähän ajatus, että voitaisiin kesällä startata virallisessa tokokokeessa... Vaan vähän täytyy vielä treenata, lähinnä paikkista. Nyt Noppa oli melko reippaana tikkana lähdössä lentoon pienimmästäkin häiriöstä, mutta ottamalla paikkis taas säännölliseen ohjelmaan (hmm, edellisestä kerrasta taitaa olla yli vuosi...) uskon ongelman korjautuvan lähes itsekseen. Muut liikkeet olivat edelleen hienossa kuosissa.

Vappuaaton eväsretkellä Nuuksiossa

Keskiviikko 1.5.
Keskiviikkona oli pilvimarjalaisten hyppytekniikkakoulutus osa 1/3 Juvanmalmilla AgiMestan hallilla, ja Nuttu pääsi sinne edustamaan. Nuttu teki perussarjaa 5 cm rimoilla 4 askeleen väleillä ja set pointtia niin, että okserin eturima nousi 5 -10 - 15 - 10 - 5 cm ja takarima 10 - 15 - 20 - 15 - 10 cm. Lisäksi jumpattiin hiukan kroppaa (ja päätä) speed bumper-tikapuiden avulla. Kotiläksyksi saatiin nämä samat treenit. Nuttu teki hyvällä tekniikalla ja fokus etupalkalle oli hyvä.

Perjantai 3.5.
Perjantaina olin Nopan kanssa HAU:n rallyratatreeneissä ja samalla kun hallille kerran ajoin, pääsi Nuttukin mukaan treenaamaan. Nutun kanssa tein takaperin ketjuttamalla lyhyen pätkän, missä oli kaksi suoraa hyppyä, mutkaputki ja vielä yksi hyppy. Fokus oli koko ajan hyvä ja suuntautui eteenpäin, jes! :) Pomminvarmat lähdöt -kurssilla saatiin tehtyä hyvä pohja lähdössä paikalla pysymiselle, ja pienessä "ratatreenissä" lähdöt onnistuivat oikein kivasti :) Lisäksi naksuttelin sille vähän rengasta.

Nopan kanssa tehtiin rallyn ratatreenissä kaksi AVO-luokan rataa. Se tekee ihanan reippaana poikasena hommia, ja uudet kyltit sujuvat kivasti. Ainut on tuo hauhauhau, mutta koutsin mukaan meno on paljon hiljaisempaa kuin syksyllä, jolloin oltiin edellisen kerran hänen silmiensä alla tekemässä hommia. Mutta onhan tuo asenne ihan mieletön - katsokaa tuota häntää videolla! <3


Rallytreenin jälkeen en voinut vastustaa kiusausta, vaan kävin Nopan kanssa tekemässä ulkokentällä olevan kivan kolmosluokan radan vähän sovellettuna. Voi sitä innon määrää, mikä pienessä shelttimiehessä syttyi, kun hän tajusi pääsevänsä aksaamaan! <3 Innosta huolimatta Noppa kuuntelee nykyään tosi hyvin, mikä helpottaa ohjaamista aika lailla!

Noppa ehkä vähän rinta rottingilla, koska treenaaminen best!

Lauantai 4.5.
Meillä on Nopan kanssa ollut syksystä asti paikka lappalaiskoirien lauantain aksaryhmässä, ja tänään päästiin jo toista kertaa treeneihin mukaan... :D Treenattiin Sporttiksella edelliseltä ryhmältä jäänyttä rataa, ja arvatkaas kuulkaa mitä. Noppa osaa keinua lukuunottamatta kaikki esteet myös osana rataa (no keppikulmia täytyy hioa), ja keinunkin se oppisi nopeasti, jos joku sen sille opettaisi. Oli ihan hillittömän kiva juosta rataa sen kanssa, kun homma toimi kuin nakutettu.

Nuttu pääsi toiselle treenikierrokselle, koska kokemus kaikista uusista halleista ja aksapaikoista tekee sille hyvää. Tehtiin sen kanssa lähtötreeniä ja paria lyhyttä kolmen esteen pätkää. Superkivaa, miten täpöllä se teki hommia uudessa paikassa, eikä vilkaissutkaan kanssatreenaajia, vaan oli heti messissä mukana.

Lopuksi Noppa sai vielä hakea pitkästä mutkaputkesta pallon, jonka Nuttu sinne jätti... Loppupalkkansa kullakin :D


Nyt luulen, että otetaan huominen sunnuntai ihan lepopäivänä :D Ensi viikolla on luvassa maanantain aksatreenit Nutulle, keskiviikon rallytreenit Nopalle, torstain mätsäri Nutulle ja viikonlopuksi molemmat pääsevät landelle rälläämään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus