Nopan päivä

Päätettiin seurata yksi päivä ihan kellontarkasti Nopan puuhia. Ajateltiin, että voisi olla hyödyllistä itsellekin hahmottaa, kuinka paljon me esimerkiksi ulkoillaan tai Noppa nukkuu. Seurattiin kelloa ja Noppaa perjantaina 26.4.

 • Klo 6.10   Noppa herää ja koiraportin takaa alkaa kuulua vinkumista ja portin kolinaa. Me käännetään vielä kylkeä, koska ei koira määrää, koska noustaan. Paitsi että...
 • Klo 6.15   ...Noppa pujahtaa koiraportin välistä kaksi kertaa makkariin. Se on eilen oppinut tämän jalon taidon, jota se nyt mieluusti esittelee.
 • Klo 6.20   Jaakko lähtee Nopan kanssa ulos. Hihnassa lähimetsään ja siellä vapaana kirmaamista. Luoksetulot sujuvat kuulemma vauhdikkaasti!
 • Klo 6.45   Noppa puuhailee omiaan; lelujen retuuttamista lähinnä.
 • Klo 7.15   Nopan aamuruoka: riisiä, piimää ja hieman nappuloita. Noppa on ollut pieni mahapotilas edelliset päivät, kun vatsa on ollut löysällä. Edellisenä iltana tuli kuitenkin ihan hyvän näköiset jätökset, joten uskallettiin laittaa jo vähän nappulaakin riisin ja piimän joukkoon. Ja Nopallahan oli muuten nälkä! Ensimmäistä kertaa täälläolonsa aikana se oikein hotki ruokansa, ja kuppi tyhjeni melkein kokonaan. Ruokailun jälkeen tuli tietysti hikka, joka alkaa olla jo Nopan tavaramerkki jokaisen ruokailun ja veden juomisen jälkeen...
 • Klo 7.25   Lähden itse ulos pikkumiehen kanssa. Kävellään ensin pieni hihnalenkki ja ihmetellään aamuruuhkan autoja. Kohdataan parikin fiksua koiranomistajaa, jotka ystävällisesti kertovat omille koirilleen, ettei pikkukoiran kanssa saa vielä leikkiä, ennenkuin rokotukset ovat kunnossa. Lähimetsässä päästän taas Noppiksen vapaaksi ja totean seuraavan asian: se on oppinut älyttömän hienosti juoksemaan ihmistä karkuun, kun vain saa maasta napatuksi herkullisen tupakantumpin tms. Tälle on siis tehtävä jotain!


 •  Klo 8.10   Koska Noppa on tunnollisesti hyvin ulkosiisti, se juoksee heti sisään päästyään lehdelle ja tekee sekä pissat että kakat (ihan normaalin näköiset!). Sitten se urvahtaakin jo päivän ensimmäisille päiväunille.
 • Klo 10.30 Noppa herää => sylittelyä <3 (ja pisut sisälle...)
 • Klo 10.45 Lyhyt hihnalenkki
 • Klo 10.55 Jaakko ja Noppa harjoittelevat kotona luoksetuloa
 • Klo 11.00 Puuhaillaan kukin omia juttujamme; pilkon Nopalle herkkuja valmiiksi, ja se päivystää hyvin tarkkaavaisesti. Tehdään muutama luoksetuloharjoitus vielä niin, että näytän namia ihan Nopan nenän edessä, vedän käden pois ja kutsun Noppaa. Vauhdikasta!
 • Klo 11.20 Noppa alkaa pureskella puruluutaan ja touhuta omiaan rakkaan pyyhkeensä kanssa, kunnes se nukahtaa.
 • Klo 12.30 Herätys ja lähtö kauppaan. Ehdimme kerrankin ajoissa pihalle (asutaan 4.kerroksessa), ja pisut tulevat pitkästä aikaa sinne. Kävellään muutama sata metriä paikalliselle ostarille. Jaakko käy kaupassa ja minä odottelen Nopan kanssa ulkona. Ei jännitä yhtään!

                              Ei oikein poseeraaminen kiinnostanut kaupan pihassa...

 • Klo 13.05 Takaisin kotona, pisut sanomalehdelle, ihmisten ruokailu. Noppa makoilee ja tuijottelee. Ja käy eteisessä kakalla.
 • Klo 13.25 Noppa alkaa meidän syödessämme raapia ruokakaapin ovea ja vikistä. Mitä ihmettä, onko sillä muka nälkä?? Annan sille samanlaisen ruokasekoituksen kuin aamullakin, ja se ihan hyökkää kimppuun. Piimä latkitaan ensin, sitten nappulat. Osa riisistä jää taas syömättä, joten olisikohan aiheellista kokeilla illalla pelkkää nappulaa ja piimää?
 • Klo 13.40 Noppa nukahtaa. Taas. (Nukkuukohan se hirveän paljon enemmän kuin muut ikäisensä?) Tällä kertaa uni on kuitenkin silkkaa koiranunta, sillä Noppa heräilee astioiden kalinaan,oven kolahduksiin ja kaikkeen muuhunkin.
 • Klo 14.05 Lähden pikaiselle ulkoilulle, jota ennen Noppa ehtii tietysti lirauttaa pisut juuri, kun solmin kengännauhoja. Kävellään hihnassa metsään, jossa päästän koiran irti.

                                          Näin sitä kuulkaas kävellään hihnassa!!
 
 • Klo 14.20 Noppa lepäilee tietokonepöydän alla.
 • Klo 15.00 Meille tulee käymään mun opiskelukaveri. Noppa uskaltautuu nuuhkaisemaan ja siirtyy sitten jatkamaan uniaan. Jossain vaiheessa se herää ja uskaltaa tehdä läheisempää tuttavuutta. Edelleenkään se ei kuitenkaan ole mikään vieraiden syliin vyöryvä tyyppi.
 • Klo 17.10 Taas on maha löysällä :( Alkaa mietityttää, voisivatko kasvattajalta mukaan saadut nappulat kaikesta huolimatta aiheuttaa tämän.
 • Klo 18.05 Lähdetään koko sakki ulos sateeseen. Pieni hihnalenkki ja sitten metsään kirmaamaan.

                                                      Noppa tykkää kepeistä!
 
 • Klo 18.40 Noppa jää harjoittelemaan yksinoloa meidän lähtiessä kauppaan naudanmahaostoksille. Jätän koiralle vessapaperirullan hylsyn, jonka sisään olen piilottanut herkkuja. Kämppä jää ihan hiljaiseksi.
 • Klo 19.40 Tullaan kotiin, Noppa löytyy hiljaisena, herkkupiilo täytenä. Ei ollut pikkumies saanut herkkuja ulos hylsystä :D Aika pian tultuamme Noppa tekee paritkin pisut ja vähän myöhemmin kakatkin, jotka näyttävät taas jo edellisiä kiinteämmältä.
 • Klo 20.10 Noppa saa iltaruuaksi kolme naudanmahapullaa, hieman piimää ja riisiä. Koko annos tuli syötyä, jee!! :)
 • Klo 20.20 Lähden Nopan kanssa ulos. Hihnalenkki. Tekee taas vaihteeksi stoppeja ihan urakalla, joten alkumatka mennäänkin sitten sylikyydillä. 
 • Klo 20.40 Tullaan kotiin ja Noppa tekee samantien valtavan kokoisen pissalammikon. On se rankkaa, kun pitää koko lenkin ajan pidättää... Huoh.
 • Klo 21.15 Noppa nukahtaa iltahepuliensa jälkeen.

 
 • Klo 21.50 Lähden pienelle iltalenkille Nopan kanssa. Mennään hihnassa, kun on jo pimeää. Pisut sisälle heti, kun tullaan takaisin.
 • Klo 22.00 Noppa puuhailee omiaan ja nukahtaa aika nopeasti Jaakon jalkoihin tietokonepöydän alle.
 • Klo 22.50 Noppa kannetaan nukkumaan omaan petiin aika lötköpötkönä kaverina.

Tällainen siis Nopan päivä. Vähän ehkä normaalia aktiivisempi, kun oli sekä tuo kauppareissu että vieraita, mutta muuten antaa hyvin suuntaa meidän päivärytmistä. Miltä kuulostaa? Lenkkeileekö se ihan liian vähän vai ihan kamalan paljon, nukkuuko hassuja määriä, mitä muuta? :)


Kommentit

 1. Ai täältäkin löytyy Noppa-niminen shelttipentu, ja vielä trikki :D Meillä on myös Noppa, kaksi kuukautta vanhempi versio :)

  VastaaPoista
 2. Kiva päivitys, voi olla että joudun itsekin tekemään samanlaisen Paavon päivästä :) E oikeastaan tule muuten ajateltuakaan, miten paljon tulee ulkoilua tai lenkkejä, miten paljon ipana nukkuu tai riehuu. Mutta aika tutulta nämä kuulostaa. Paavo oli nyt pari tuntia hereillä, ja nyt nukahti. Yllättävän hyvin se jaksaa tuon parin tunnin touhuamisen, kun siihen on mahtunut monenlaista. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, tunti-pari unta, ja taas mennään.

  VastaaPoista
 3. Me ollaan useamman kerran oltu lähemmäs kaksi tuntia ulkona putkeen, kun olen päättänyt, etten luovuta, ennen kuin pissat on tehty ulos. Tänään niitä on tullut jo useammat pihalle. Mysi on ilmiömäinen pidättelijä välillä ja toisinaan huomaa, että se etsii jo pissapaikkaa, mutta saa sitten hepulikohtauksen, ettei pissa vahingossakaan tulisi ulos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan pyritty olemaan luovuttamatta, mutta aika hyvin Noppa osaa pantata sisälle asti. Sit sillä on hirveä kiire sanomalehdelle, ja välillä ininä alkaa jo hississä, että nyt olis jo hoppu. :D

   Poista
 4. En ainakaan itse usko, että ulkoilee liikaa. Nefer porskuttaisi menemään vaikka 2 km putkeen ja joudutaan rajoittamaan kävelyä, vaikka pentu haluaisi ihan itse mennä. Menee pennun jaksamisen mukaan, kyllä se osaa (toivottavasti) ilmoittaa, jos ei kävellä enää yhtään. :)

  Ja niin tuttua kyllä, että panttaa ulkonaolon ajan ja pissii sitten sanomalehdelle. Ehkä valitan asiasta vasta sen jälkeen kun ikää alkaa olla niin paljon, että pidättääkin osaa. :D Sentään lehdelle kerta tulee.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus