Sadepäivän mätsärireissu


Aamuinen vesisade ei meitä lannistanut, vaan suunnattiin toivioretkelle Viikkiin mätsärihommiin. Lannistuttiin vasta perille päästyämme: sadetta olikin uhmannut meidän lisäksemme neljäkymmentä pientä aikuista (ennakko-oletuksemme oli maksimissaan n. parikymmentä...), ja jäätävän sateen lisäksi viiltävä tuuli osoitti vaatevarustuksemme kertakaikkisen riittämättömäksi.

Eikä kehäreissukaan mieltä juuri ylentänyt. Kiltti tuomaritäti oli Nopasta vallan arveluttava, ja yrittipä mokoma kurkistaa pikkuherran suuhunkin. Siinä vaiheessa Noppa oli kiivetä pöydältä mun hartioille asti turvaan... Tuomari oli onneksi varsin asiansaosaava, eikä väkipakolla yrittänyt katsoa Nopan hampaita. Siinä annettiin Noppiksen rauhoittua pöydälle uudestaan niin, että sain lopulta itse vilautettua sen hampaita ja tuomarikin sai silitellä sen kuonoa. Sininen nauha saatiin käteen, ylläriylläri, eikä sinisten kehässä mainittavaa menestystä irronnut.

"Äääää mua pelottaaaaaa!"
Kotiinviemiseksi saatiin kohmeisten raajojen ja jokaiselle osallistujalle jaetun matkajuomakupin lisäksi neuvoja tuomarilta: katson tästä lähin itse Nopan hampaita entistä useammin eri tilanteissa ja paikoissa. Mahdollisimman moni vieras vaan kopeloimaan ja silittelemään Noppaa.

Keskiviikkona on ESSien näyttelytreenit. Jospa sieltä palattaisi kotiin aavistuksen viisaampina ja osaavampina ensi sunnuntain näyttelyreissua ajatellen.

Kommentit

  1. Pyydät vaan kaikkia teille tulevia vieraita katsomaan Nopan hampaita niin kyllä siitä tulee ihan rutiinijuttu koirallekin! Ja onneksi on tuolla Imatran näyttelyssä ihan mielettömän mukava tuomaritäti, ollaan käyty hänen kehässään aiemminkin, että uskon hänen varmasti ymmärtävän pienen ujostelunkin :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa niin tutulle :-) Treeniä vaan. Mekin joskus seistiin Siwan pihassa ja pyytelin niitä tutkimaan Ansaa. Ei tykkää vieläkään, mutta pärjätään silti arjessa ja tokoilussa. Mäyttelyjä ei olekaan suunnitelmissa :-D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus

Blogikooma