Parhaista parhain Nobus


Perjantaiset agilityt starttasivat taas tänään. Lähdettiin treeneihin sillä ajatuksella, että kannattaakohan sinne tämmösen riehupetterin kanssa mennäkään. Mutta meillä oli parhaista parhain treenikokemus! Lämppälenkillä Noppa ei sanonut mitään kimppalenkkeilijöille, ei koirille eikä ihmisille. Syksyllä ryhmässämme treenaava pihakoira nosti Nopalla suuria tunteita esiin, mutta nyt pikkumies moikkasi tätäkin koiraa häntä heiluen ja leikkiin haastaen.

Nopalla oli häkki mukana, mikä osoittautui huippufiksuksi ratkaisuksi. Häkissä pystyy mustalla kankaalla peittämään oviaukon niin, ettei Noppa näe sieltä mitään. Reppu vielä häkin päälle, niin avot. Noppa osasi rauhoittua (ehkä, ainakaan häkki ei heilunut eikä ääntä kuulunut, tiedä sitten mitä tyyppi siellä puuhasi...) häkkiin mukavasti. Treenit hoidettiin niin, että työskentelypisteiden rakentamisen jälkeen jääneellä 1 h 15 min treeniajalla Noppa treenasi kolme kertaa, muun ajan odotti häkissä pientä ulkoilua lukuunottamatta.

Kaksi treeniä babyrenkaalla, hienosti hakee estettä vähän hankalammastakin kulmasta ja pitkän matkan päästä. Yksi treeni 2on2offia, kouluttaja katsoi missä ollaan menossa ja antoi ohjeita jatkoon. Me ollaan 2on2off saatu sujumaan vasta tällä viikolla, ts. Noppa on tajunnut homman idean. Ennakko-odotusten vastaisesti se osasi myös puomin alastulopätkällä, eikä ainoastaan kotona opetellulla saavilla.

Omatoimipiste hyppytekniikka me jätettiin suosiolla välistä -ei kasvateta kierroksia yhtään enempää kuin on pakko. Lisäksi neljäs treenipiste, erilaiset ohjauskuviot, jäi meiltä ajanpuutteen vuoksi seuraavaan kertaan.

Kaiken kaikkiaan aika kompakti treenipaketti siis. Noppa oli treenatessa irti, kontakti pysyi mussa ja tekemisen meininki säilyi, ei ylimääräisiä haahuiluja, vaikka melko lähellä toiset treenasivat vauhdikkaasti. Kerran se höristi korviaan treenikaverin leluntappoäänille, mutta pysyi messissä, parasta!!


Kotiläksyksi saatiin 2on2offin jatkotyöstö, me seuraavasti:
  • käännän rintamasuunnan koiran viereen, en ole sen edessä
  • kiinnitän erityistä huomiota asennosta vapauttamiseen: nyt Noppa liian kovasti ennakoi vapauttamisen mistä tahansa mun liikkeestä, jopa pään heilautuksesta
  • käskysana koske mukaan
  • omaa liikettä + asennon kestoa mukaan
  • vaihteleva treeniympäristö, muistetaan hyödyntää kivet ja kannot ja rappuset sun muut

Hitsi että olen iloinen, mulla on niin taitava kakara! <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus