Puuha-Noppa


 (C) Sara

Niin paljon on taas ehditty puuhailemaan, että tässä välissä on pakko listailla blogiinkin kaikkia uusia juttuja, ennen kuin ne ihan pääsevät unohtumaan!

Tiistaina käytiin Koneen kentällä Suomen Schapendoes Ry:n järjestämässä mätsärissä. Pentuja oli taas ilmoitettu hurjasti, päälle viisikymmentä. Muita ryhmiä ei ollut niinkään paljon, joten pentujen arvostelukin saatiin jaettua kahdelle tuomarille, ja homma sujui ihan sutjakkaasti. Noppa pääsi kehään parinaan sileäkarvainen noutaja (?).

(C) Sara

Homma alkoi mennä pieleen jo siinä, kun parikehässä Noppa joutui liikkumaan huomattavasti nopeamman parinsa edellä. Flattihan meni ymmärrettävästi ohi, ja pasmat pikkukoiralla lähtivät menemään sekaisin. Suoraan tästä kaoottisesta fiiliksestä nostin Nopan pöydälle, joka olikin tällä kertaa sitten aika pelottava juttu, samoin kuin mukava tuomaritäti. Tuomari silitteli Noppaa pöydällä kaikessa rauhassa ja sanoi, ettei edes yritä katsoa hampaita, jotta Nopalle ei jäisi tilanteesta ikävää muistoa. Noppa kuitenkin rauhoittui aikansa räpiköityään ja hampaatkin saatiin vilautettua. Pöydällä ei onneksi tarvinnut esittää minkäänlaista seisomisyritelmääkään, vaan tuomari seisotti koiria maassa.
(C) Sara
Yksittäisliikkeissä ei ongelmaa, Noppa kulki nätisti. Saatiin luonnollisesti sininen nauha, eikä sinisten kehästä odotetustikaan tullut menestystä. Muihin mätsäreihin ei enää ennen ensi viikonlopun pentunäyttelyä ehditä, joten vähän harmi, että Nopalle jäi nyt tällainen kokemus viimeiseksi mätsärikokemukseksi. Toivottavasti se ei näyttelyssä panikoi samalla tavalla!
Osaa se pönöttääkin! <3 (C) Sara
Keskiviikkona ohjelmaa oli yhtä lailla, ellei jopa enemmänkin. Lähdettiin Nopan kanssa tutustumaan keskustan vilskeeseen ja suunnattiin tätini ja hänen Papu-porokoiransa kanssa Suomenlinnan lautalle. Papu ja Noppa tapasivat ensimmäistä kertaa, eikä mitään ongelmaa koirien välisessä ystävyydessä. Lauttamatka ei ollut juurikaan jännittävä, eikä keskustakaan ollut kuin vähän kumma juttu kolisevine raitiovaunuineen.

Suomenlinnassa tallustelimme yhteensä kolmisen tuntia -kaikki rannat tuli kierrettyä! Kahvit joimme Lelumuseon ihanan kahvilan terassilla, jonne koirat olivat hyvin tervetulleita ja saivat oman vesikupinkin (mikä tuli tarpeeseen, sillä olipa kuuma päivä!). Noppakin osasi hienosti hengata paikoillaan meidän kahvitellessamme :)

   
Keskiviikkoiltana Hamlet tuli vielä käymään ja lähdimme koirapuistoilemaan. Paluumatkalla iski idealla, ja teimme molemmille koirille pienet jäljenpoikaset. Noppa jäljesti kuin mikäkin vanha tekijä! Kulkusuunta oli viime kertaista enemmän kohtisuora jäljen suuntaisesti, eikä Noppa kulkenut vinottain herkkuja syöden. Tästä se lähtee! Myös Hampun ensimmäinen jälki sujui mallikkaasti :)

Perjantaiaamuna lähdin Nopan kanssa bussiseikkailulle kohti Hakunilaa ja lapinporokoiratyttö-Lounaa. Louna ja emäntänsä löytyivät ja suuntasimme koirapuistoon. Hyvät rallit oli! Kävelimme n. kolmen vartin puistoilun jälkeen vielä puolen tunnin hihnalenkin, mikä tuli pikkunopalle enemmän kuin tarpeeseen. Hyvä oppia kulkemaan hihnassa myös muiden koirien läsnäollessa!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus