Möllitoko 19.5.Käväistiin Noppiksen kanssa ihan elämämme ekassa möllitokossa maanantai-iltana Tuomarinkartanossa. Lämmintä oli varmaan kolmekymmentä astetta, joten vähän emmitytti lähteä. Pakattiin kumminkin pari isoa vesipulloa mukaan, että riitti juomista sekä koiralle että meille, ja jäipä vedestä osa Nopan kastelemiseenkin.

Olin ilmoittanut Nopan etukäteen nakkiluokkaan, koska siinä sai palkata koiraa niin paljon kuin lystäsi, ja osa liikkeistäkin oli vähän helpotettuja. Halusin tästä ekasta koekäynnistä (ja erityisesti ventovieraalle tuomarille tehdystä luoksepäästävyydestä) meille molemmille mukavan kokemuksen.

Paikan päällä selvisi, että olimme luokkamme toisiksi viimeinen koirakko (yhteensä 11 koirakkoa). Kuuma sää, odotteluaika ja oma osaamattomuus koiran virittelyssä ennen kehään menemistä näkyivät Nopan tekemisessä, joka oli normaaliin nähden melkoisen laiskanpulskeaa. Lisäksi myös meille sattui näitä kuuluisia "ei se koskaan kotona" -juttuja ;)

Noppa osasi käyttää odotteluajan hyödyksi. Kepit <3Pisteet ja kootut selitykset:
Luoksepäästävyys 10 (palkkasin Noppaa sekä tuomarin lähetyessä että koskiessa Noppaan; ei minkäänlaista puhinaa, hiukan vain väisti!)
Paikkamakuu 8 (etäisyyden sai päättää itse, kuten myös sen, halusiko koiran pitää kytkettynä. Varmuuden vuoksi jätin Nopalle hihnan maahan lojumaan ja otin etäisyydeksi n. kolme metriä, jotta tarpeen tullen ehtisin napata hihnasta kiinni. Eipä tarvinnut! 30 sekunnin paikkiksen aikana kävin kerran palkkaamassa Noppaa, ja jätkä vain tuijotti ryhdikkäänä mua! <3 Pistemenetyskin oli täysin mun oma moka: koiran viereen palattuani siirsin jalalla maassa lojuvaa hihnaa pois tieltä, minkä Noppa tulkitsi vapautuskäskyksi ja ennakoi siis perusasennon.)
Hihnassa seuraaminen 9 (mun makuun tuntui vähän turhan laamailulta, mutta videolta näkyy, että Nopalla heiluu iloisesti häntä. Muutama kontaktin herpaantuminen, mutta muuten oikein jees.)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 (tarviiko muuta sanoakaan? <3)
Luoksetulo 5 (ensimmäinen näistä "ei se koskaan kotona" -mokista. Kentälle oli ilmeisesti joltakulta tipahtanut nameja, koska Noppa jäi niihin autuaallisesti jumiin. Tuli kumminkin luokse, kun menin itse lähemmäs kutsumaan sitä.)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (toinen "ei se koskaan kotona", tällä kertaa tosin positiivisessa mielessä. Tää liikehän on meillä ihan alkutekijöissään, joten en uskaltanut odottaa siltä juuri mitään. Sen tiesin, että Noppa kyllä käsiavun kanssa pysähtyy, mutta olin aivan varma että se jatkaa liikettä viimeistään silloin, kun käännyn tulemaan sitä kohti. Vielä mitä! Jätkä nökötti paikallaan lähes kuin tatti! Aivan sataprosenttisen varma olin siitä, että se ennakoisi perusasennon, koska ei olla oikeastaan ollenkaan treenattu tuota seisomisesta perusasentoon palaamista. Ja pah, tyhmä ennakkoluuloinen ohjaaja! :D )
Hyppy 8 (toinen liike, jota ei juuri olla treenattu. Ja sehän meni just niinkuin odotinkin, eli että Noppa tuli mua vastaan. Mutta jälleen kerran kävi istumaan vasta käskystä!)
Vapaavalintainen liike/temppu 9 (tehtiin vapaanaseuraaminen, kun mulle jostain syystä jäi vähän huono maku hihnaseuruusta.)
Kokonaisvaikutelma 9 (kommenttina, että vähän turhan paljon kulki nokka maassa, mikä pitikin ihan paikkaansa. Lisäksi tuomari sanoi, että liikkeiden lopetuksessa olisi vielä hiukan hiomista, mikä tälleen koetilanteessa pitääkin paikkaansa. Kotona Noppa aina istuu, kun seuraamisliike loppuu, näissä karkeloissa se ei tainnut kertaakaan istua :D )
Yhteensä 166 pistettä.


Hurjan tyytyväinen oon kyllä meidän tekemisiin. Nyt vaan häiriötreeniä paljon ja nuo pari liikettä kuntoon, niin täältä pesee!

Kommentit

  1. Koko Noppa on <3 Upeaa tekemistä ja se on vielä niin nuorikin. Teistä tulee kyllä sangen eteviä!

    VastaaPoista
  2. Ihana heiluva huiskuhäntä! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan iloinen seuruu! Huiskuhäntä on paras! Olisinpa ehtinyt jäädä katsomaan teidän suorituksen, mutta onneksi oli tämä video.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus