ESSien ulkoilupäivä Luukissa

Etelä-Suomen Sheltit järjestivät syksyisen ulkoilupäivän Luukissa, ja mekin totta kai lähdettiin Paavo-veikan kanssa messiin mukaan. Paikalla oli monta kymmentä eri kokoista, näköistä ja ikäistä shelttiä, joten touhua ja tohinaa piisasi.


Ohjelmassa oli rastirata shelttiaiheisten tietokilpailukysymysten muodossa, ja meidän Shelttisuunnistajat-joukkueemme sijoittui hienosti toiseksi tässä skabassa. Lisäksi ohjelmaan kuului runsaasti koirien vapaana juoksuttamista ja riekkumista. Ihan älyttömän ihana ja ihmeellinen näky, kun varmaan neljäkymmentä shelttiä rallaa yhtä aikaa vapaina! Mitään kähinöitä ja konflikteja ei noinkaan suuressa porukassa päässyt syntymään :) Loppuvaiheessa kyllä Nopasta huomasi, että se oli jo tosi, TOSI väsynyt, koska äänihuulet aukesivat ja haukkua riitti -pääasiassa mukamas pelottaville ihmisille. Ei muuta kuin pikkumies hihnanpäähän, niin jo meno rauhoittui. Väsymyksen tasoa kuvaa se, ettei Noppa protestoinut kiinni joutumistaan millään tavalla. Ennemminkin se oli jopa huojentunut siitä :D


Päivän virallisempi juttu oli osallistuminen Hannes Lohen geenitutkimukseen. Sheltit ovatkin kunnostautuneet näytteenantajina upeasti, ja nyt myös Noppa pääsi kantamaan kortensa ja veripisaransa kekoon. Itse näytteenottoa Noppa ei edes huomannut, mutta mm. kiristysside aiheutti rimpuilua... Lisäksi Noppa pääsi oikean korkeusmitan alle, ja mitta näytti samaa kuin kotimittanauhakin, 39 cm. Toivottavasti Noppis ei enää ihan kauheasti kasvaisi!

Ihana Paavo <3

Perjantaina Noppa täytti seitsemän kuukautta. Seitsenkuinen Noppis-Poppis on tosi pätevä tokokoiran alku! Lisäksi se on arjessa helppo kaveri, kulkee matkassa mukana ja virnistelee onnellisena. Sisäsiisti se on ollut jo parisen kuukautta. Hihnakävely sujuu mallikkaasti, samoin toisten koirien ohittelut. Noppa kulkee metsässä ja pelloilla hyvin mukana myös vapaana. Ihan viime aikoina se on tajunnut olevansa poikakoira, ja koska poikakoirat tykkäävät tyttökoirista, niin Noppakin tykkää. Lisäksi Noppa nylkyttää melko herkästikin muita koiria, sekä tyttöjä että poikia. Erityisesti silloin, kun jo vähän väsyttää ja mopo karkaa käpälästä. Jalkaa Noppa ei vielä nosta pissatessaan kuin harvoin, ja silloinkin ilmiselvästi vahingossa. Viime viikkoina Nopasta on alkanut lähteä myös enemmän ääntä. Aiemminhan se on ollut täysin äänetön koira, nyt se haukkuu aiempaa useammin esim. leikkiessään. Turhan räksyttäjä se ei kuitenkaan ole (paitsi, kuten tänään nähtiin Luukissa, ollessaan hyvin hyvin väsynyt). Pimeässä kuuluu Nopan mielestä nykyään vähän pöhistä, koska joku rosvohan siellä voi piileskellä. Liittyneekö tämä sitten ikään vai mihin, mutta aika harmitonta pöhinää ja puhinaa se kuitenkin on. Summa summarum, Noppis on hyvin helppo ja mukava pentukoira! :)

Noppa 7 kk: 7,2 kg ja 39 cm

Kommentit

  1. Nopalla oli varmasti ihan mahtava päivä! Ja ihanaa, että on noin aktiivinen yhdistys, joka järjestää kaikkea erilaista ja kivaa sekä koirille että ihmisille. :)

    VastaaPoista
  2. Siskonsa puolestaan tuntuu olevan arjessa kaikkea muuta kuin helppo pentu, ainakin kun vertaa tuohon meidän aikuiseen koiraan. Mutta se tuntuukin olevan niiden välinen merkittävä ero - Mysi toistaiseksi on osoittautunut oikein lupaavaksi hyväksi harrastuskoiran aluksi, mutta vietikkyys tuo arkeen haasteita. Nana taas on arjessa hirveän helppo koira, mutta toisaalta harrastuksissa se vaatii hetsaamista ja sytyttelyä paljon "pikkusiskoaan" enemmän, eikä "moottoria" ole omasta takaa yhtä paljon kuin Mysillä.

    VastaaPoista
  3. Noppis on kyllä edelleen hyvin paljon veljensä kanssa saman oloinen. Pieniä eroja luonteissa näkyy, mutta pääasiallisesti hyvin samasta puusta veistettyjä. Toivotaan, että sielujen sympatia säilyy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus