Ihana syksy!

Ihanan aurinkoinen ja lämmin syksy! Tänään nautiskeltiin siitä peltoleikkien muodossa:


Kuvissa näkyy vilaus myös uudesta tavarahankinnasta, Rukka Form Y-valjaasta. Valjaat ovat majailleet meillä jo kuukauden verran, mutta nyt vasta saatiin ikuistettua ne kamerallakin. Pääosin käytämme lenkkeillessä pantaa, mutta valjaat ostettiin mm. tulevaa juoksuharrastusta silmällä pitäen.

Mitäs lukijat, panta vai valjaat?

Tässä vielä pari kuvaa turkin sekaan hukkuvista valjaista:

 

Ihan uusimpana uutena on hankittu syksyn aurinkoisista päivistä huolimatta heijastinliivi. Se imartelee erityisesti Nopan leveää perää, mutta muuten olen tähän Tarjoustalosta hankittuun "halpisversioon" enemmän kuin tyytyväinen. Se on napakka ja istuu hyvin koiran päällä.


Ihanasta syksysäästä nautittiin myös eilen, kun käytiin Espoossa moikkaamassa sukulaisia. Noppa pääsi Papu-porokoiran kanssa pitkälle metsälenkille, jonka aikana koirat olivat vapaina ja juoksivat varmaan kymmenen kilometriä. Oli hieman väsynyt Nopandeerus illalla :D

Papu 

Noppa kävi pulahtamassa.

Töröttäjäkaverukset.

Viime postauksessa lupasin kuvat selventämään kaukojumpan ideaa. Joten olkaapa hyvät:


Tosiaan siis itsellä pysyy koko ajan asento ja kädet paikallaan, Noppa puolestaan vaihtaa asentoa kulloinkin auki olevan nyrkin suuntaan (istu-maahan).

Tällä hetkellä meillä on ikävä kyllä taas pieni potilas. Noppa on aika väsynyt, mikä johtunee kyllä aamun peltolenkeistä ja parin edellisen päivän aktiviteeteista, mutta orastava silmätulehdus ei varmasti ainakaan helpota oloa. Torstaista asti Noppiksen silmät ovat hieman rähmineet, aluksi ihan terveen näköistä rähmää, mutta eilisillasta asi vihertävää rähmää, joka ymmärtääkseni viittaa tulehdukseen. Putsaillaan silmiä nyt ahkerasti tämä viikonloppu ja katsotaan alkuviikosta, tarvitseeko käydä näyttämässä niitä eläinlääkärille. Mutta otetaan siis aika iisisti, mikä kyllä tulee tarpeeseen vähän itse kullekin :)

Kommentit

 1. Meillä Ansa käyttää pantaa ja valjaita molempia, muttei yhtäaikaa. Vljaita pidän tietäpitkin mentävillä lenkeillä. Kun ei osata vieläkään kävellä hihnassa nätisti kokoaikaa. Valjaissa ei paine tule niskaan. Metsälenkillä on yleensä panta (pitää sitä kokoajan). Aksakisoissa taas valjaat, koska siellä vaan riekkuu hihnan päässä.

  VastaaPoista
 2. Meillä Noppa käyttää pantaa. On sille valjaatkin (belgien pentuvaljaat), mutta ei ole tullut käytettyä. Sen sijaan heijastinliivi ostettiin myös ja juurikin samaa mallia mitä kaimalla :) Belgeillä on ollut samat liivit käytössä jo vuosia, yllättävän kestävät...!

  VastaaPoista
 3. Mysillä myös arkikäytössä valjaat, samasta syystä kuin äidilläänkin. Sen verran ahkeraan neiti tempoilee hihnassa autojen, fillareiden, lintujen, oravien, ihan kaiken perään, niin ei voi olla hyväksi nykäykset niskassa siinä määrin. Valjaisiin vaihdettiin parisen kuukautta sitten, kun Nanan vanhat valjaat eivät enää pyörineet päällä. Treenikentillä käytössä on panta, koska se on nopeampi ottaa pois/pujottaa kaulaan. Nana puolestaan käyttää ainoastaan pantaa, koska inhoo valjaita.

  Mysille hankintalistalla on myös heijastinliivi syksyn pimeille keleille. Aika hyvin hukkuu musta pieni koira pimeyteen. Hienon ihkaoman sadetakin syyssateille neiti jo saikin. Se onkin jo koeajettu, hyvin toimi eikä hillinnyt pikkumustan menoa pätkääkään (vertaa Nanaa, joka likipitäen halvaantuu takista). :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jos sull Lysti on

Suuri Tavoitepostaus