Agilitykuulumisia


Postaustauko saa nyt luvan katketa Nöttiksen aksakuulumisten muodossa! :)

Agilitytreenit on jatkuneet maanantai-iltaisin, ja erityisesti ollaan keskitytty Nutun kanssa estefokuksen kasvattamiseen. Nuttu kun on vähän sitä mieltä, että hypyt on hyvin turhia esteitä, joiden kiertäminen kannattaa aina. Ollaan jatkettu myös juoksariprojektia ja aloiteltu keinua sekä tehty vähäsen hyppytekniikkaa.

Olen varmaan ennenkin sanonut, mutta sanonpa uudelleen: Nutusta on tullut hurjasti rohkeampi ja itsenäisempi koira agilitytreenien myötä. Se on aikamoinen rääväsuu ja rrrrrakastaa aksaa. Nyt pitäisi sitten saada vähän aivojakin mukaan kuvioon, ettei tekeminen olisi vaan hulvatonta räiskimistä. Olen aiemmin ollut sitä mieltä, että Nuttu on aika tyhmä koira, mutta alan pikkuhiljaa kallistua kuitenkin sille kannalle, että se on vähän turhankin fiksu. Se ei opi samalla tavalla suoraviivaisesti kuin Noppa. Nuttu ajattelee paljon ja sen mieli kulkee mutkikkaita polkuja. Mun pitäisi vaan päästä sen kanssa samalle taajuudelle ja oppia, millä tavalla se oppisi parhaiten.

Tammikuun puolivälissä käytiin viettämässä huippiksen treenipäivää Lohjalla Lägi-Areenalla, jossa ohjelmassa oli Saija Mustosen ja HAUn oman Elinan vetämät (rata-)treenit. Videolla hiukan kuulumisia meidän treeneistä Lägillä:Elinan treenissä valitsin Nutulle mm. loppusuoratreeniä, ja Saijan kanssa tehtiin pienenpientä radanpätkää sekä putkitreeniä. Kiva oli treenata vieraiden kouluttajien kanssa vieraassa hallissa vieraalla alustalla, ja erityisen kivaa oli, että Nuttu ei ollut mistään moksiskaan :) 

Muutama viikko Lägin treenien jälkeen todistettiin seuraavanlaista ihmetapahtumaa:

                                                                 

Jep, hän teki hienon radan ja tykitti lujaa menemään!

Ollaan Nutun kanssa myös Tanja Kurikan pomminvarmat lähdöt -kurssilla, ja ensimmäinen kurssikerta kolmesta on jo takana. Raportoin kurssin annista tarkemmin vikan kerran jälkeen, mutta lyhykäisyydessään kerron nyt vain sen, että eka kerta oli huippu ja Nuttu hoksasi asioita hienosti! :) Viikon päästä viikonloppuna meillä on ohjelmassa vielä Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssi, eli kiirettä pitää Nötökoiran kalenterissa!

Kommentit

 1. Bongasinkin nää teidän aksavedot Youtubesta, jestas minkä harppauksen olette menneet eteenpäin! Ite oon huomannut mitä on uroksia ja narttuja ollut, että urokset tosiaan ovat suoraviivaisempia (huom, omia koiria nyt vertaan) ja sen takia jotenkin -ah- niin paljon helpompia joissain asioissa :D Ainakin mun tyyliin sopivampia siis.

  Tosta pomminvarmat lähdöt -kurssista ois kyllä kiva kuulla lisää!

  Ihanan aktiivisia olette niin Nopan kuin Tymä-Nutunkin kanssa :D :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta kanssa tuntuu että suoraviivaisuudessaan ja "putkiaivoisuudessaan" urokset tuntuu omaan käteen sopivammilta. Tämä siis huikean yhden uroskoiran otannalla :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia