Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Viime postauksessa mainitsinkin Nopan silmien rähmimisestä. No, apteekista ostetun silmähuuhteen avulla oireet hävisivät -palatakseen takaisin alkuviikosta. Tänään varasin sitten vihdoin ja viimein ell-ajan.


"Pitää silmiä auki normaalisti. Pupillit symmetriset, valorefleksit normaalit. Luomien asennot normaalit, ei ylimääräisiä ripsiä tms mikä aiheuttaisi ärsytystä. Kyynelkanavat toimivat. Sidekalvot ärtyneet, etenkin oikeassa silmässä. Vilkkuluomien alapinnoilla imukudosrakkulaa. Sarveiskalvot siistit, ei haavoja, oikeassa silmässä lievää ahavoitumista mahdollisesti hankaamisen seurauksena."

Diagnoosina siis rakkulainen sidekalvontulehdus molemmissa silmissä. Eläinlääkärin mukaan ko. tulehdus on nuorille koirille tyypillinen, ja liittyy koiran immuunijärjestelmän kehittymiseen. Ikävä juttu on se, että oireilu voi jatkua aikuisikään saakka. Lieväoireisena toistuva tulehdus ei onneksi vaadi lääkehoitoa, vaan hoidoksi riittää esim. silmien huuhtelu. Toivotaan nyt kuitenkin tietysti, että Nopalla tämä menisi kertarysäyksellä ohi! :) Hoidoksi Noppa sai antibiootti-kortisoni -tipat, joita laitetaan reilun kahden viikon ajan. Vastaanotolla Noppis myös punnittiin, ja 6kk 3vk painoksi saatiin 7,2 kg (kolmessa viikossa +300 grammaa).


Muita kuulumisia on harmillisen vähän. Silmätulehdusepäilyn takia ei olla käyty koirapuistossa tartuttamassa muita (mutta onneksi tänään kuulin, että Nopan tulehdus ei olekaan tarttuvaa laatua! :)), joten virikettä on pitänyt keksiä muuten. Ollaan käyty heittelemässä Nopalle frisbeetä ja tehty pitkiä hihnalenkkejä, mutta siltikin energiaa on ollut turhan runsaasti. Tokoiltukin on, tosin melko heikolla menestyksellä yliaktiivisen koiran energiaryöppyjen takia. Paikkamakuu ei meinaa edelleenkään onnistua, koska juuri ja juuri ehdin palkata Nopan ennen kuin sen asento jo muuttuu. Ei puhettakaan, että voisin siirtyä vierestä askeltakaan! Luoksetulot ovat onneksi huippuja, vaihdikkaita kuin mitkä. Perusasentoon olen ruvennut opettamaan Nopalle "sivu"-käskyä. Mielestäni se ehkä jo vähän hiffaa, mitä käsky tarkoittaa. Tai sitten se vain seuraa sivulla olevaa namikättä...

Nopan lähtökiihdytys <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia