Liebster Awards


Perus-hesalaiset lenkkimaastot ;)

Elvis-collie haastoi meidät, kiitos siitä! :)

"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."

Sääntöjä:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awarsin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille."


Tässä meidän vastaukset haastajan kyssäreihin:

1. Kuinka paljon sinulla menee koiraan rahaa kuukaudessa?
Liikaa :D No ei vaan, ihan maltillisesti käytän Noppaan rahaa, enkä mitään kovin suuria turhuuksia namien ja satunnaisten muiden ostosten lisäksi ostele. Jos vastaan, että neljä-viisikymppiä, niin menenköhän pahasti metsään? (Pitäisi selvästi alkaa pitää kirjaa koiran aiheuttamista kuluista!)

2. Mikä on koirasi paras puoli/ominaisuus? Entä huonoin?
Paras puoli Nopassa on ehdottomasti sen ainainen hymynaama ja into tehdä asioita. Huonoin puoli taas on sen stressiherkkyys ja reaktiivisuus.


Matkalla agitreeneistä kotiin. (Toim.huom. Päällä siis viilennysmantteli, ei takki ;))

3. Mikä on ollut teidän suurin ongelma/haaste (yhteiselossa, harrastuksissa, missä vaan)?
No haasteitahan riittää. Mutta diplomaattisesti vastaan tähän kysymykseen, että se suurin ongelma ja haaste, jonka ympärille kaikki muut jotenkin kietoutuvat, on tämä kaksijalkainen hihnanpää. Ja ei, en esitä tässä nyt mitään itsesyytöksiä. :) Yleensä (usein) ne ongelmat kuitenkin ovat ihmisestä lähtöisin, ja niin meidänkin tapauksessa. Jos olisin varmempi ja luotettavampi, rennompi ja vähemmän stressaava, Nopankin asiat olisivat paljon paremmin!
 
4. Tekisitkö koirasi kanssa jotain toisin, jos voisit?
Olisin puuttunut meidän ihmisongelmaan jo paljon aiemmin, jos vaan olisin itse ymmärtänyt, että ongelmahan meillä on. Pentuaikana olisin edennyt sosiaalistamisessa paljon paljon enemmän koiran ehdoilla.

5. Mitä koirasi syö?
Noppa syö 50/50 lihaa ja nappulaa. Nappulamerkki on vähän hakusessa; tällä hetkellä menee Barking Headsia, mutta mututuntumalla sanoisin, että se ei ole ihan Nopan nappula. Aiemmin Noppa söi Pure Naturalia, johon varmaankin palataan. Lihoista menee kaikki. Lisäksi satunnaisesti puuroa ja hapanmaitotuotteita sekä kananmunia. Siirtyminen enemmän raakaruokintaan kiinnostaisi, mutta tällä hetkellä se ei rajallisten pakastintilojen vuoksi ole vielä mahdollista.


Passikuva <3 (eikun niin, siinä ei sais hampaat näkyä :D)

6. Kuinka paljon olisit valmis maksamaan koirasi hoitokuluista, jos se sairastuisi?
Riippuu sairauden laadusta. Jos kyseessä olisi joku varmasti paraneva sairaus tai vamma, olisin valmis maksamaan tarvittavan summan. Jos koira selvästi kärsisi, eikä parantumisesta olisi takeita, en välttämättä lähtisi kokeilemaan, vaan päästäisin koiran pois.

7. Missä koirasi yleensä nukkuu?
Sängyssä :D Yleensä jalkopäässä. Jaakon poissaollessa myös Jaakon tyynyllä.

8. Oletko käyttänyt koiraasi trimmauksessa, pesussa, kynsienleikkuussa? Hoidatko mieluummin itse?

Köhköh, noista edellisessä kuvassa näkyvistä korvakarvoista voi päätellä, ettei kauneudenhoito ole meille mitenkään ykkösprioriteettina :D Itse leikkaan kynnet ja pesen koiran, mutta korva- ja tassukarvojen trimmaamisessa luotan enemmän kasvattajan kokeneisiin käsiin. Perskarvoja olen toki itsekin leikellyt, mutta sitä ei vissiin voida trimmaukseksi sanoa :D

9. Kuinka monta pantaa, hihnaa, valjasta koirallesi löytyy?

Pantoja löytyy kaksi kappaletta: Rukan perus-pistolukkopanta (sininen) ja myöskin sininen Ristomatti Ratia -panta. Pantaa ei meillä oikeastaan käytetä muualla kuin treeneissä, ja silloinkin tuota Ratian puolikiristävää, joten Rukan panta on oikeastaan vain laatikossa pölyyntymässä.

Arjessa käytetään valjaita, koska en halua koiran vetävän pannassa (tai siis en halua sen vetävän ollenkaan, mutta valjaat on kuitenkin vetokohtauksen yllättäessä parempi kuin panta). Valjaita löytyy kolmet: Rukan keltaiset Form-valjaat sekä kahdet Hurtan valjaat (keltainen Lifeguard y-valjas ja siniharmaa tavallinen y-valjas). Rukan valjaita ei enää käytetä, koska ne rupesivat pyörimään koiran päällä, mutta noista molemmista Hurtan valjaista olen tykännyt kovasti.

Hihnavalikoimasta löytyy näyttelyhihna (jäänyt vähän vähälle käytölle tässä viime aikoina :D), fleksi, BAT-hihna, monitoimi-heijastinhihna, Ratia-hihna, pentuajan hihna ja joku perushihna. Eli siis 7 hihnaa yhteensä, mutta arjessa käytän fleksiä, heijastinhihnaa ja BAT-hihnaa ja treeneissä tuota Ratia-hihnaa.

Kuraa!
10. Onko koirasi nimi sen yleisin kutsumanimi? 
Periaatteessa joo. Hellittely- ja lellittelynimiä tulee toki käytettyä, mutta eniten "oikeassa" käytössä kyllä ihan Noppaa.

11. Mikä sana sinulle tulee mieleen ensimmäisenä, kun mietit koiraasi?
Hönö :D


Tällä kertaa ajattelin ihan ryhdistäytyä ja pistää haastetta etiäpäin! En tosin ihan yhdelletoista blogille, mutta tässä nyt muutama itselle mieluisa blogi listattuna.

Aida the Sheltie
Loki-Blogi feat. Lilo
Pienet prinsessat (feat. Paavo)
Ristiaallokossa
Sara, Hamlet & co
Shelttitytöt Nana & Mysi
SporttiSheltit
The Zoolandia

Ja kysymykset ylläoleville blogeille:

1. Jos sinulla ei olisi koiraa, minkä eläimen todennäköisesti omistaisit?
2. Mikä on mieleenpainuvin hetki, jonka olet jakanut koirasi kanssa?
3. Milloin koiran omistaminen ottaa eniten päähän?
4. Mikä on koirasi lempipuuhaa?
5. Mikä on omituisin asia, jonka koirasi on pentuaikanaan tuhonnut?
6. Kuinka monta koira-aiheista kirjaa kirjahyllystäsi löytyy?
7. Mitä olet koiraharrastuksen ansiosta saanut elämääsi?
8. Jos koirasi olisi jonkun elokuvan henkilö, kuka koirasi olisi?
9. Mikä on turhin omistamasi koira-aiheinen tavara?
10. Rajoittaako koiran omistaminen elämääsi jollain tavalla?
11. Kuka on koirasi paras ystävä?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia

Joko tämä voisi riittää?

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia