Möllitoko 14.9.


Keskiviikkona käytiin tokoepiksissä Lahdessa Oili Huotarin tuomaroitavana. Halusin kertaalleen kokeilla, miten meillä molemmilla Nopan kanssa kestää pakka kasassa kokonaisen koesuorituksen aikana. Hyvin kesti, Noppa sai 176,5 pistettä ja oli neljästä alokasluokan epistelijästä eka. Hieno mies :)

Paikalla makaaminen 1 minutti Noppa makasi rivin reunimmaisena toisella puolellaan porokoirauros ja toisella puolella sermi, jonka takana rakennettiin agilityrataa. Meni ensimmäisestä käskystä maahan, eikä reagoinut muiden käskytyksiin. Katseli rauhallisesti mutta valppaasti ympärilleen, mutta ei näyttänyt siltä, että singahtaisi ylös. Mun takaa juoksi jossain vaiheessa joku, ja sitä Noppa katsoi tosi skarppina, mutta pysyi! Takaisin perusasentoon Noppa nousi rivin viimeisenä, ja vähän yllättäen ei reagoinut toisten sivu-käskyihin mitenkään. Paikkiksesta siis täysin ansaitusti 10.

Estehyppy Ei niin mitään ongelmaa. Arvostelupaperissa lukee "siisti odotus, nätisti sivulle (pieni taskuparkki)", ja pisteitä tästä .

Seuraaminen Meidän suoritusvuoro oli ensimmäisenä, eikä aikaa koiran virittelylle juuri jäänyt. Tämä plus pieni treenitauko plus halliympäristö saivat luultavasti aikaan sen, että Noppa haukkui koko_seuraamisen_ajan. Yleensä tokoillessa se saattaa haukahtaa kerran-pari, mutta lähes taukoamaton haukkuminen oli mulle ihan uutta. Lisäksi seuraamispaikka hiukan eli, mutta muuten suoritus oli kuulemma nätti. Tästä 8.

ESSien ulkoilupäivän ahkerat osallistujat

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä Haukku jatkui, mutta muuten ihan mahtava suoritus. "Haukkuu, hyvä nopea maahanmeno, rauhallinen odotus, hyvä sivulle". Pisteitä 8.

Luoksetulo Ihana innokas pikkunoppa <3 Hiukan vino lopun perusasento, mistä puolen pisteen vähennys, mutta kun tiedän itse sen, kuinka vinoista asennoista me ollaan liikkeelle lähdetty, niin ihan super!!

Noutoesineen pito Mukelsi kapulaa suussaan. Buu. 7.

Kauko-ohjaus Ehdottomasti meidän kaukojen parhaimmistoa! Pisteitä saatiin 9, enkä sitten hoksannut kysyä, mistä pistevähennys tuli. Arvostelulomakkeessa luki "hyvä maahan, hyvät vaihdot, nätti liike".

Kokonaisvaikutus 8½ "Harmillisesti reipas haukkuminen alentaa pisteitä. Kivaa yhteistyötä kuitenkin."

Yhteensä siis 176,5 pistettä.

Oon niin iloinen! Mieltä lämmittää erityisesti tuo "kivaa yhteistyötä" -maininta, koska vihdoin oli sellainen hetki, etten köpöttänyt kehässä jännityksestä kankeana ja murahdellut Nopalle mitä sattuu käskyjä. Meillä oli siellä kivaa yhdessä, mulla ja mun koiralla. Noppa teki hommia mun kanssa, ei käynyt haukkumassa miesliikkurille (!!!) eikä tuomarille, vaan oli koko ajan messissä mukana ihan mahtavasti.

Nyt mulla on sellainen olo, että uskallan ilmoittaa Nopan viralliseen kokeeseen. Mun ei enää tarvitse jännittää sen käyttäytymistä eikä liikkeiden osaamista. Koekalenteria oon jo silmäillytkin! Meillä on varsinainen tokosyksy tulossa, sillä työkaverini Karitan houkuttelemana ilmoitin meidät Oilin neljän kerran tokokurssille, joka alkaa lokakuussa. Odotan ihan superinnolla!

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia