Yhteistyössä Faunatar: OverZoo-turkinhoitotuotteet

 

Täällä ollaan! Aikamoista haipakkaa on huhtikuussa pitänyt töiden osalta, ja kiireinen meno vaan jatkuu. Toukokuulle kun päästään, niin jo helpottaa, ja ehkäpä blogikin ehtii päivittymään vähän useammin :) Toukokuussa onkin luvassa vähän uudenlaista aktiviteettia, kun mahduttiin Nopan kanssa mukaan oman yhdistyksen eli Etelä-Suomen Shelttien järjestämälle rallytokon alkeiskurssille!

Ensimmäinen rallykerta koittaa tosiaan heti toukokuun alkupäivinä, mutta ennen sitä hiukan turkinhoitokuulumisia. Minähän en ole mikään turkkirotujen suuri ystävä, enkä tosiaankaan jaksa puljata koiran turkin kanssa yhtään enempää kuin on pakko. Nopan turkinlaatu on onneksi sellainen, ettei Roger Paran (shelttiturkille mielestäni ihan ykkönen!) kanssa tarvitse heilua edes viikoittain, ja koska meillä ei liiemmin missikisoissa käydä, niin Noppa on pesty suurinpiirtein jouluna ja juhannuksena, jos silloinkaan. Shampoona on toiminut milloin mikäkin markettitavara.

Maaliskuun alussa Faunattaresta kuitenkin lähestyttiin ja kysyttiin, haluaisiko Noppa testata OverZoo-merkkisiä shampoota ja hoitoainetta. No mikä ettei, varsinkin, kun muuton yhteydessä edellisen markettishampoon jämät olivat lentäneet roskikseen. Ja kieltämättä siinä vaiheessa, kun Faunattaren paketti saapui, oli Noppakin jo sen näköinen, että pesu voisi kelvata (Suomen kevät, ah niin ihana koiranomistajan suosikkiajankohta!) Lisäksi elättelin toiveita, että varsin muhkean talvikarvan kasvattanut Noppa tiputtaisi pesun jälkeen turkkinsa kertaheitolla, ettei kodissa leijailisi koirankarvoja viikkotolkulla...

Ennen pesua


Meille lähetettiin testattavaksi nimenomaan pitkä- ja puolipitkäkarvaisille koirille tarkoitetut shampoo ja hoitoaine. Sarjasta löytyy vaikka mitä muitakin tuotteita niin kissoille kuin koirillekin, pennuille ja monelle eri rodulle omansa. Pesuaineiden lisäksi OverZoo-sarjaan kuuluu erilaisia hyvinvointi- ja ravintolisätuotteita, tuotteita tassujen, silmien ja korvien hoitoon sekä hajun- ja tahranpoistotuotteita.

Shampoo ja hoitoaine ovat näppärissä 250 ml pumppupulloissa, joista annostelu märillä käsillä on helppoa. Molemmat tuotteet sisältävät kashmirvillaproteiinia, jonka tarkoituksena on estää turkin sähköistymistä, sekä avokadoöljyä, joka kosteuttaa turkkia ja tekee siitä helpommin kammattavan. Hoitoaine on suunniteltu herkkäihoisille koirille, eikä kumpikaan tuotteista sisällä väriaineita.


Ilokseni huomasin, että shampoota ei tarvinnut lotrata puolta pulloa kerrallaan, vaan pari painallusta riitti hyvin Nopan koko turkkiin. Shampoossa on miellyttävä mieto tuoksu, joten peseminen oli ihmisnenälle kiva kokemus! Nopasta en osaa sanoa, kun koko pesuhomma ällöttää sitä niin valtavasti... Hoitoaineen ei tarvinnut antaa vaikuttaa kuin minuutin verran, ja siitä uskon Nopankin olevan iloinen - kammottava pesukokemus kun ei turhaan pitkittynyt!

Pesupalkka sohvalla viltin alla

Pesun jälkeisenä päivänä turkki oli niin pehmeä, ettei tosikaan! Se oli myös yllättävän helppo harjattava - pahimmat takkupaikat eli housukarvat, häntä ja mahanalus setviytyivät muitta mutkitta. Turkki on myös pysynyt pehmeänä pesun jälkeen jo lähes kolme viikkoa, eikä takkujakaan ole samalla tavalla päässyt muodostumaan. Karvanlähtö alkoi myös heti pesun jälkeen, mutta valitettavasti tälläkään kertaa ei olla säästytty kodin valtaavilta karvatupoilta... Ehkä niitä on kuitenkin ollut aiempaa vähemmin, kun isoin osa tarttui harjaan pesun jälkeen?

Kymmenen pistettä siis näistä testituotteista! Vaan kyllä se niin taitaa olla, ettei Noppa pääse pesulle yhtään aiempaa useammin, vaikka pesutuotteet olisivatkin miten kivat tahansa... :D


Puhtaana pulmusena aamuauringossa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia