Voi toukokuu!

Toukokuu on vihdoin ollut se kuukausi, kun koiratouhut ovat heränneet eloon! Täydellistä, on ollut niin kivaa taas puuhata karvanopan kanssa vaikka ja mitä :)


Ollaan käyty jo kahdesti agihommissa ihan itseksemme, ja rallytokon alkeiskurssiakin on takana jo kaksi kertaa (plus yksi, joka jouduttiin työkiireiden vuoksi skippaamaan). Varsinkin rallysta olen itse innostunut ihan kunnolla. Vaikka se tuntuukin vähän höpöhöpöjutulta ja säännöt varsin oudoilta, niin meillä on ollut treeneissä tosi mukavaa. Itse olen kyllä niin tokoihminen kuin olla ja voi (ja Noppa vastaavasti aikamoinen tokokoira, koska SÄÄNNÖT on Nopalle tärkeitä), ja rallyileminen onkin vaatinut totuttelua meiltä molemmilta. Minä saan kehua koiraa! Ja Noppa on joutunut opettelemaan ihan uusia juttuja (mm. sivulletulon takakautta, vaikka tokossa Noppa tulee suoraan sivulle, ja tämäkös on vaatinut herra Sääntöjennoudattajalta aivojumppaa! :D).

Tokotaustalla rallyn alkeisluokan jutut ovat tosi simppeleitä, ja meillä alkaakin olla jo kaikki kyltit hallussa (säännöt sen sijaan eivät :D). Olen miettinyt, että kesän aikana olisi kiva käydä rallattelemassa epiksissä ja ehkäpä ihan virallisissakin rally-kilpailuissa, ja hakea sitä kautta kisavarmuutta ja yhdessätekemisen meininkiä, joita voi sitten perinteisenkin tokon puolella hyödyntää.


Agilityn puolella ollaan kuumasta kelistä johtuen tehty ratatreeniä (menty kentälle, katsottu siellä valmiina oleva rata ja tehty se hiukan modaten --> pyritty "kisamaiseen" suoritukseen, eli kerrasta puhtaasti, ja tarvittaessa treenattu jotain tiettyä kohtaa tai kuviota) ja keskitytty puomin 2on2off-kontaktiin, ja pyritty pitämään treenit mahdollisimman lyhyenä. Nyt alkaa tuntua siltä, että palaset loksahtaa puomin osalta kohdalleen, sillä niin nättejä kontakteja on alkanut näkyä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia