Harrastuskuulumisia

Kisan jälkeinen pönötys

Käytiin Nopan kanssa tänään Hyvinkäällä NoDo:n järjestämässä rally-tokokilpailussa, jota tuomaroi Hannele Pirttimaa. Noppa rallatteli itselleen tuloksen ALOHYV 98 p. täysin hiljaisella suorituksella. En voisi olla pikkutyypistä ylpeämpi! <3 Erityisesti mieltä lämmitti tuomarin kommentti: "Hyvä rata! Erinomaista yhteistyötä."

Pistevähennyksiä tuli -1 tvä vasen täyskäännös -kyltiltä ja -1 vino 270° käännös vasempaan -kyltiltä, jotka kyllä osasin jo ennakoidakin meidän kompastuskiviksi kyseiseltä radalta. Täyskäännös menee vähän hutiloiden, koska hihna on siinä pahasti tiellä, ja takapäänkäyttö saisi Nopalla on rutkasti parempi noissa vasemmalle käännöksissä.

Omilla golfkenttähuudeilla

Mutta pieniä pilkkuvirheitä siis, ja muuten meininki oli mitä parhainta! Vire pysyi aisoissa ja oli oikein hyvä, koiran virittely ennen kehään menoa onnistui ihan nappiin. Oltiin paikalla 50 minuuttia ennen rataantutustumisen alkua, joten ehdittiin hyvin käydä puolen tunnin lenkillä, jonka aikana palkkailin Noppaa kontaktista aika reilulla kädellä. Lenkin jälkeen Noppa pääsi rataantutustumisen ajaksi hengaamaan hallin häkkialueelle. Kymmenkunta koiraa ennen meidän vuoroa otin Nopan häkistä, tehtiin muutama helppo temppu ja sitten istuskelin Nopan kanssa lattialla sitä rapsutellen. Kun meitä edeltävä koira meni radalle, mentiin odottelemaan lähelle lähtöaluetta, ja hyvissä ajoin ennen kehäänmenoa pyysin Nopan perusasentoon, jossa rapsuttelin sitä, ja lähtökyltille mentiin vasta, kun tuomari alkoi näyttää valmiilta. Kehässä rauhallinen ja monotoninen kehuminen, maalin jälkeen hillitty rapsutus, ja vasta kehänauhan ulkopuolella bileet. Toimiva konsepti ainakin meillä! Nyt siis metsästämään sitä viimeistä tulosta, ja RTK1 here we come! :)

Hirveän kivasti oli tämä koe järjestetty! Aikataulut pitivät, häkkialue oli iso ja omaa tilaa oli niin lähdön kuin maalinkin tuntumassa runsaasti.

Savitaipaleella Orrainpolulla

Mutta kuulkaas, kun on Nöttö-Nuttusellakin harrastuskuulumisia! Meidät valittiin Nutun kanssa Helsingin Agility Urheilijoiden huippiksen young potentials -ryhmään kaudelle 2018-2019! Kyseisen ryhmän tarkoituksena on rakentaa nuorille agilitylupauksille mahdollisimman hyvä pohja tulevaa kilpailu-uraa varten. Kovin paljoa en vielä edes tiedä tulevan treenikauden sisällöistä, mutta viikottainen ryhmäpaikka ja muutamat eri teemojen ympärille rakennetut ekstraviikonloput odottavat!

Olen ihan superinnoissani, koska koen, että tässä on meidän tilaisuus saada harrastamiselle kunnon startti. Huippiksen "valintakokeeseen" mentiin ihan tyhjin taskuin: minä superväsyneenä ja -sekaisena ekstrapitkän ja -raskaan työviikon jälkeen, Nuttu silmät ristissä ja puolinukuksissa Leevi-kaverin luona vietetyn hoitoviikonlopun jälkeen. En muista yhtään, mitä kouluttajien kysymyksiin vastasin; en ainakaan mitään järkevää. En esimerkiksi osannut nimetä ollenkaan minun ja/tai Nutun vahvuuksia; taisin vaan höpöttää jotain siitä, miten kiva koira Nuttu on :D Kuolleelle lelulle juoksemisen Nuttu hiffasi neljännellä kerralla, ja sitten saatiinkin kuulla jo leikkimurinoita. Olin ihan varma, että tällä esityksellä meitä ei tulla valitsemaan yhtään mihinkään, ja siksi olikin niin valtavan ihana yllätys bongata vappuna sähköpostiviesti, jossa meitä onniteltiin valituiksi tulemisesta!

Orrainpolulla mun nuori potentiaalinen aksakoirani <3

Harrastussuunnitelmat vaikuttavat siis vähintäänkin kivoilta just nyt! Nopan kanssa metsästetään se viimeinen tulos rallyn alokasluokasta ja ruvetaan treenaamaan avoimen juttuja; Nutun kanssa puolestaan haluan tehdä kesän aikana mahdollisimman paljon töitä agilityn pohjataitojen suhteen.

Koko lauma Orrainpolulla <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia