RTK1 Noppa

Eilen omissa kotikisoissa HAUlla saatiin Nopalle kolmas tulos rallytokon alokasluokasta, ja näin ollen myös Nopan (ja mun) elämän ensimmäinen koulutustunnus!


  

Lähdettiin radalle turhan iso vaihde päällä, mikä kostautui haukkumisena. Positiivista kuitenkin oli se, että haukkuminen oli satunnaista eikä jatkuvaa! :) Radalla oli paljon meille haastavia kohtia: sivulle tulo oikealta nostaa jostain syystä Nopan kierroksia (ehkä siksi, kun minkä tahansa kiertäminen muistuttaa etäisesti agilityä) ja vasemmalle kääntymiset (koska se on huono käyttämään takapäätään, eikä kukaan ole sitä sille varsinaisesti opettanut). Tällä radalla maahanmenonkin kohdalla mulla oli vähän harmaita hiuksia, koska vaikka Noppa sen osaakin hienosti, tuntuivat kierrokset olevan jo sen verran korkealla, että pelkäsin Nopan alkavan haukkua sen seurauksena. Ylläriyllärinä tuli se, ettei sivulletulo vasemmalta onnistunutkaan. Vissiin jäi vähän kiertämiset päälle!

Pujottelusta lähti yhteensä 2 pistettä: -1 tvä (en ole itseasiassa ihan varma, mistä tämä tuli) ja -1 tal (höperö ohjaaja ei kiinnittänyt maisemia katsomaan jääneeseen koiraan huomiota). Tokavikasta kyltistä (sivulletulo vasemmalta) lähti yhteensä 16 pistettä: -3 uusi, -3 hau ja -10 tvä. Hups. Kokonaisvaikutelmasta lisäksi -2 pistettä, koska ääntely radalla. (Haukkumisen lisäksi Noppa taas murmutti lähes koko radan; en tiedä, kantautuiko se tuomarin korviin.) Kommenttina kuitenkin tuomari Riikka Timoselta "taitava, tarkka rata" ja tuloksena ALOHYV 80!

Ja vaikka tässä nyt kriittisesti rataa analysoidaankin, niin olihan siellä nyt mielettömän paljon hyvääkin! Iloisena koko radan läpi heiluva puuhkahäntä, mielettömän makea kurre-suoritus (miksihän siitä ei muuten lähtenyt pisteitä?), yllättävän hyvät käännökset vasemmalle ja yhteinen kupla koko radan ajan. Noppa on <3 Seuraavaksi joku kertookin sitten mulle, että mitä avoimessa luokassa tapahtuu!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia