Liehkutus 20.9.

© Outi Uusitalo
Kokonaan Siirilleni omistettu blogipostaus! <3 Jee! Lauantaina vietettiin kovasti odottamaani Liehkutus-päivää, eli Siirin kasvattajan ja tukijoukkojen järjestämää kasvattitapaamista. Nelisenkymmentä Liehkua oli saapunut Nummisten koululle juhlistamaan kasvattajansa synttäripäivää ja tapaamaan sukulaiskoiria. Myös Siiri pääsi mukaan karkeloihin, kiitos ihanan äitini, joka sen erikseen Solkeista paikalle kyyditsi. 

Liehkutus oli täynnä ohjelmaa: liehkuluokka, möllitoko, lelukoirakilpailu, lapsi ja koira -kilpailu, junnu- ja sennuhandleri sekä ahneus- ja nopeuskilpailut keräsivät porukkaa kokoon. Liehkuluokkaan toivottiin kaikkien osallistuvien koirien ilmoittautuvan; kyseessä oli ns. ulkomuotoarvostelu, jossa kutakin pentuetta tarkasteltiin kokonaisuutena, ja jokainen koira sai kirjallisen "arvostelun". Liehkulaisia kommentoimassa oli kaksi pitkän linjan paimensukuisharrastajaa, Janika ja Anu. 

© Outi Uusitalo
Siirin ilmoitin tottakai liehkuluokkaan, mutta myös jossain mielenhäiriössä möllitokon alokasluokkaan. Hohhoijaa :D Mummeli, jonka kanssa ollaan asuttu samassa osoitteessa viimeksi yli neljä vuotta sitten, ja jonka kanssa tokoilusta on vierähtänyt vähintäänkin samanmoinen aika! Mutta varustauduin runsailla namitaskuilla ja iloisella mielellä. Paikan päällä kävi ilmi, että myös alokasluokan muut viisi osallistujaa olivat liikkeellä samanmoisella hömpöttelyasenteella, ja taisipa suurin osa kisailijoista edustaa Siirin tapaan jo senioriosastoa. No mikäs siinä, testataan, mitä mumsku muistaa tokohommista!

Tokoilua tuomaroi Tossavaisen Johanna, joka itsekin tokoilee omien paimensukuistensa kanssa. Johanna on tuomaroinut mua ja Siiriä monta monituista vuotta sitten myös Katselmuksen möllitokossa, josta saatiin hyytävässä tuulessa ja jäätävässä räntäsateessa elämämme paras tokotulos! Tällaisen rivin Johanna meille tällä kertaa kirjaili:

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 7
Kytkettynä seuraaminen 8
Vapaana seuraaminen 7½
Maahanmeno 6½
Luoksetulo 8
Seisominen 8
Estehyppy 7
Kokonaisvaikutus 8½
Yhteensä 151½ pistettä, ALO2-tulos, sijoitus 6./6

© Outi Uusitalo
Sen enempiä spekuloimatta ja selittelemättä tuloksia, täytyy vain todeta, miten huippuylpeä olin pikkumummosta. Se muisti hienosti, toki omaan loogiseen tyyliinsä mietiskeli useampaan otteeseen, onko tämän käskyn tottelemisessa mitään järkeä hänen itsensä kannalta. Meillä oli hauskaa, namia tarjoileva käsi oli varsin antelias, lisäkäskyjä ja tsemppauksia sateli. Ihana mummoseni <3

Liehkuluokassa C-pentue arvosteltiin justiinsa sillä hetkellä, kun me köpöteltiin tokokehässä. Ehdittiin justiinsa omalle vuorolle kehään, mutta ceeläisten kokoomakehään ei päästy mukaan. Toisaalta harmi, kun ei itse nähnyt varsin sopusuhtaisen pentueen yhteneväisyyksiä ja eroja, mutta toisaalta Siirin kannalta varmastikin kivempi näin. Tuomari Anu Ylimaa saneli seuraavaa:

"Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu hyvin edestä, takaa ja sivusta.
 Kaunis, vilkas. Purenta ok."

 Kauniisti saneltu; hyvä kuulla, että liike näyttää vieraan silmin hyvältä. Ja onhan se kaunis kuin mikä!

© Outi Uusitalo
Päädyin lopulta ajanottajaksi ahneuskilpailuun ja nopeuskilpailuun. Muiden koirien kirmailua katsellessa saatiin äidin kanssa kuningasidea ja jälki-ilmoitettiin Sirpulainenkin mukaan juoksemaan. Ajatuksena oli "nähdä, jaksaako ja huvittaako sitä juosta koko matkaa". Ja mitä vielä, sennukoira pinkoi kuin viimeistä päivää sijoittuen lopulta neljänneksi ja jättäen taakseen useampia itseään nuorempia koiria. Ja namia sateli taas <3

Hitsiläinen, kun olikin kiva päivä. Ihan hykertelen täällä vieläkin onneani! Päätettiin lopulta lähteä ennen loppukarkeloita (Liehkujen Liehkun ja Liehkuttaren = kauneimman uroksen ja nartun valintaa sekä Liehkuimpien korvien valintaa; liehkulaisilla kun tuppaa noilla korvilla olemaan aika lailla kokoa ja näköäkin... :D), koska kuumuus alkoi painaa vähän itse kutakin, ja muutenkin piti kiirehtiä lentokentälle sukulaisia vastaan. Mutta oli niiin kivaa. Niin kivaa. Oi että, ihana päivä koirista kauneimman kanssa <3

© Outi Uusitalo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia