Fyssarilla


Käväistiin Nopan kanssa Viikissä fyssarilla pariin otteeseen: 12.5. arviointikäynnillä ja 5.6. kontrollissa. Mitään varsinaista pakottavaa fyssaritarvetta ei ollut, mutta halusin varmistua siitä, ettei Nopasta löydy mitään huomaamatta jääneitä kipukohtia, jotka voisivat vaikuttaa sen käyttäytymiseen.

Ja eihän niitä löytynyt, mulla on terveistä tervein koiruus :) 1. käyntikerralla todettiin, että vasemmalla puolella (C-lonkan puoli) on oikeaa pienempi takakropan lihasmassa ja lihaskireyttä vasemman puolen selkälihaksissa. Fyssari myös näki sellaisen asian, mitä itse en ole nähnyt: Noppa ei varsinaisesti onnu, mutta käyttää vasenta takajalkaa oikeaa "kevyemmin". Lisäksi se seisoo selkä köyryssä ja takajalat lantion alla. Myös takajalkojen pienistä liikkeistä tuli mainintaa.Vaikka Nopan polvet on tutkittu 0/0-arvoisiksi, tunsi fyssari pientä väljyyttä molemmissa, mutta erityisesti tuossa vasemman puolen polvilumpiossa.

Ei siis kuitenkaan mitään hälyttävää. Kotiläksyksi saatiin tasapainoilua tasapainotyynyllä ja ilman, selän venyttelyä ja kaikenlaista takapääjumppaa. Kontrollikäynnillä Nopan liikkuminen oli selvästi rennompaa (en kyllä ymmärrä, miten sen pystyi näkemään, sillä Noppa yllättäen päätti rakastaa fyssaria niin kamalasti, ettei oikein kyennyt liikkumaan normaalisti, kun piti päästä namitettavaksi ja kehuttavaksi fyssarin luo :D) ja selkälinja seistessä suorempi. Lihaskireys oli myös helpottanut, vaikkakin puoliero oli edelleen havaittavissa (joskin niin vähän, että juuri ja juuri mainitsemisen arvoista).


Noppa oli molemmilla fyssarikäynneillä niin hieno mies! Nätisti oli kopeloitavana ja venyteltävänä, nyt jälkimmäisellä kerralla jopa ihan itsekseen lattialla fyssarin kanssa :) Ja lähtiessä se jopa kävi pussaamassa fyssaria! Näemmä kaikista namitädeistä tulee Nopan hyviä ystäviä ;)

Jatketaan kumminkin noita fyssarin antamia kotiläksyjä ennaltaehkäisevästi, ettei mitään pahuuksia tulisi Nopan kroppaan ensinkään. Odotan jo uintilämpimiä kesävesiä, että Noppa pääsee uiskentelemaan ja sillä tavalla kuntoilemaan!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia