Mitä kuuluu toko?

Paavon ilme <3 :D

Maanantaina olin luuseri koiranomistaja ja jätin menemättä tokotreeneihin. Hups. Mutta toko on silti kuulunut tiiviisti meidän elämään!

Viime viikolle saatiin vihdoin sovittua yhteiset kimppatreenit Jennan ja Hyrrän kanssa, ja tulevana maanantaina kimppatokoillaan taas yhdessä. Eilen pakkasin lenkille mukaan targetin ja kartion, ja treenailtiin vähän lenkin varrella. Ja melkein joka päivä on jotakin tokomaista puuhasteltu :) (paitsi tänään ajattelin lähteä pitkästä aikaa tekemään Nopalle jälkeä!)

Tuumailin vähän meidän osaamistasoa uusien tokosääntöjen valossa, liike liikkeeltä:

Paikalla makaaminen, 1 minuutti:
Noppa pysyy. Mutta kuikuilee. Ajattelin aloittaa uudelleen sheippaamaan sille pään maassa pitämistä paikkiksen aikana, niin sillä olisi joku Tärkeä Tehtävä siinä samalla suoritettavana.

Koirahäiriössä ollaan tehty paikkista todella vähän, ja samoin on treenattava tuo eriaikainen käskytys.

Seuraaminen taluttimetta:
Noppa on ihan viime päivinä hiffannut vihdoin oikean seuraamispaikan! Se ei enää juurikaan edistä, myös juoksu ja hidas kävely sekä käännökset eri suuntiin toimivat. Perusasentokin löytyy pysähdyttäessä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä:
Mitäs tähän nyt sanoisi. Noppa osaa, ei niin minkäänlaista ongelmaa. Tykkään siitä, miten se oikein putoaa maahan, eikä vaan hitaasti valu.

Luoksetulo:
Tätä pitäisi vielä tahkota. Luoksari on innokas ja reipas, mutta sen jälkeinen perusasento aivan olematon.

Noutoesineen pitäminen:
Noppa ihan vähän mukeltaa kapulaa suussaan. Lisäksi sillä on kapulasta melko löysä ote, eli kapula voi ihan vahingossakin suusta tipahtaa. Tiiviimpää otetta siis haetaan!

 

Kauko-ohjaus:
Näissä ei sinänsä mitään ongelmaa, varsinkin kun hoksasin, että myös käsimerkit ovat sallittuja. Etäisyyttä pitää vaan kasvattaa.

Estehyppy:
Uusien sääntöjen mukaista tokohyppyä ei olla tehty, mutta en usko sen tuottavan ongelmia. 

Eihän me missään nimessä vielä koevalmiita olla, mutta hyvällä mallilla silti! Kesän projektiksi otan tuon paikkamakuun varman suorittamisen sekä treenaamisen erilaisissa häiriöissä. Että eiköhän me sitten uusilla säännöillä aleta kokeilemaan! :)

Kommentit

 1. Voi kuinka pirteät värit! Se luo tälle ulkoasulle ammattimaisen kuva. Blogisi on todella kiva, ja olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyviä kuvia otat! Sillä ulkokuvat ovat aina minun mieleeni :D

  Toivottavasti ei haittaa, jos jään lukijaksi?

  http://hillady.qummitus.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Mukava saada noin positiivista palautetta. Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia