Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia

Tänään Noppa täyttää 11 viikkoa. Viikon kuluttua vuorossa on kolmikuispäivän kunniaksi rokotusreissu eläinlääkäriin. Tänään juhlistettiin taas uutta viikkoa leikkitreffien ja Musti&Mirri -reissun merkeissä.

Asemalla tuuli ja korvat lepattivat.

Matka Mustiin&Mirriin taittui taas junassa, eivätkä Malmin asema tai kauppakeskus aiheuttaneet minkäänlaista hämmennystä. Kerranhan täällä on jo oltu, joten mitäpä sitä enää hötkyilemään. Mustissa&Mirrissä suoritimme 11-viikkoispunnituksen, vaaka näytti 3,1 kg. Ostimme mukaan myös aktivointipallon, joka voidaan aina välillä jättää Nopan yksin jäädessä sille pyöriteltäväksi. Aluksi piilotin herkkuja wc-paperirullan hylsyihin tai kananmunakennoihin, mutta Noppa silppusi ne n. miljoonaan osaan. Ehkäpä pallon kanssa samanlaista tuhoa ei synny ;) Testattiin palloa samantien, kun annoin Nopan päivänappulat siinä.

                                                                          Tänään tapasimme myös 13 viikkoa vanhan Taika-kääpiövillakoiran. Kerrankin Noppa sai kokea olevansa iso koira! :D Leikit sujuivat hyvin yksiin tämänkin leikkikaverin kanssa.
 
Kaksi mustaa ja aurinko; epämiellyttävä yhdistelmä kuvaamisen kannalta..
.
Korva-asiat ovat pohdituttaneet meitä viime päivinä. Nopan toinen korva uhkaa nimittäin pompahtaa pystyyn, emmekä oikein tiedä, miten asiaan tulisi suhtautua. Periaatteessahan korvat kannattaisi teipata/liimata, varsinkin, jos suunnitelmissa on näyttelykäyntejä. Itse en ole kuitenkaan kovin viehättynyt tästä asiasta. "Luomukoirien" eli lappalaisten, joita ei tosiaankaan tarvitse laittaa mitenkään, kanssa koko ikäni touhuttuani tuntuu ajatus koiran puunaamisesta ja korvien laittamisesta vain ulkonäön vuoksi hyvin vieraalta. Periaatteessa myös ajatus eriparikorvaisesta koirasta viehättää. Toisaalta ajatuksenamme on kuitenkin käydä Nopan kanssa muutamassa näyttelyssä, joten sen kannalta korvienkin olisi hyvä olla kuosissa. En kuitenkaan ole perehtynyt asiaan tarpeeksi, enkä tiedä sitä, onko eripari-/pystykorvaisuus ihan hylkäävä virhe. Hmmm, onpa hankalaa. Mitä ajatuksia teille, erityisesti sheltillisille ihmisille, tulee asiasta mieleen?


Kommentit

 1. Ei eripari-/pystykorvaisuus nyt varmastikaan mikään hylkäävä virhe kehässä ole (korjatkaa paremmin tietävät), mutta kyllä se väistämättä arvosteluun vaikuttaa. Korvat nimittäin tekevät osansa myös sheltin suloisesta ilmeestä. Jos näyttelyissä on tarkoitus pyörähtää, niin kyllä mä silloin korvat liimaisin. Myöhemmin se voi harmittaa, jos koirassa muutenkin olisi potentiaalia pärjätä kehissä, mutta se tyssää sitten korviin, joille ei pentuaikana mitään tehnyt. Toisaalta, aina liimaaminen/teippaaminenkaan ei auta, vaan korvat saattavat siitä huolimatta nousta pystyyn tai olla liian raskaat.

  Mielipiteitä on monia ja omistaja tietysti viime kädessä päättää omasta koirastaan. Mä en näe korvien liimaamista/teippaamista mitenkään pahana. Omat koirat eivät ole edes huomanneet liimaa/teippejä korvissa eikä siten liimaus/teippaus ole vaikuttanut mitenkään haitallisesti koiran arkeen. Mysillä laitettiin korvat liimaan kasvattitapaamisessa ihan varmuuden vuoksi, vaikka näyttelyissä käynti nyt riippuu paljon siitä, kuinka värivirhe peittyy, kun turkki ja peitinkarva kasvaa. Korvat kun sinnikkäästi lähtivät nousemaan pystyyn jo reilu 8-viikkoisena.

  VastaaPoista
 2. Mun sormet syyhyäis päästä laittamaan liimat Nopan korviin ;-)

  Janitan kanssa oon samaa mieltä, mutta toki te itse omistajina teette päätöksen mitä niille tehdään tai ei tehdä :)

  Näyttelytulokset on pitkälti tuomarista kiinni, mutta sen veikkaan että lähes jokaista tuomaria eriparikorvat haittaisi ainakin jonkun verran.

  VastaaPoista
 3. Ei mulla(kaan) siis periaatteessa ole korvien liimausta vastaan yhtikäs mitään, ajatus ulkonäön korjailusta vain tuntuu hölmöltä. Mutta eiköhän se Noppakin ne liimat korviinsa saa :)

  Osaatko Sirpa (tai Janita tai joku muu) sanoa (tai siis osaat tietenkin, olipa hölmösti aseteltu kysymyksenalku :D), missä vaiheessa korvat pitää viimeistään liimata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku on joskus sanonut että ennen hampaiden vaihtumista, mutta en tiedä sen paikkansapitävyyttä. Mutta mä liimaisin mahd pian :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia