Pentutestipohdintoja

Nopan kasvattaja Sirpa teetti kääpiöpentueelle pentutestin pentujen ollessa kuusi viikkoa vanhoja. Testaajana toimi Pekka Korri. Nyt, kun olemme saaneet nautiskella Nopan seurasta jo 2,5 viikkoa, ajattelin tehdä pientä ajatustyötä ja vertailla testituloksia ja omia kokemuksiamme pennusta.

Käyttäytyminen sylissä: hyvin rentoutunut, 4 p. Muuta huomioitavaa: kynnet.
Oma kokemus: Noppa on sylikoira. Se tykkää olla sylissä ja vieressä (paitsi silloin, kun hepulikohtaus on päällä), mutta harvoin kuitenkaan hakeutuu omatoimisesti syliin. Mielenkiinnolla odotan sitä aikaa, kun Noppa on kyllin iso hypätäkseen sohvalle. Tuleeko se silloin kiehnäämään viereen, jos istumme sohvalla?

Luoksetulo, rohkeus: tulee kohtuullisen hyvin luo/häntä alhaalla, 4 p. Muuta huomioitavaa: jonkin aikaa arkailee, sitten tulee nopeasti mutta vakavasti.
Oma kokemus: Varsinkin ensimmäisiä päiviään meillä ollessaan Nopassa oli havaittavissa paljonkin tuota "vakavuutta". Nykyisin häntä heiluu ja virne on suuri. Arkailusta ei -enää- ole tietoakaan.

                                                            I'm coming!

Kontakti: avoin, ystävällinen, vapautunut, 5 p. Muuta huomioitavaa: leikkisä.
Oma kokemus: Testitulokset ovat edelleen hyvin paikkaansapitävät. Tosin ainoastaan oman väen parissa. Vieraita kohdatessaan Noppa uskaltautuu nykyään jo haistelemaan, mutta väistää sitten. Ihan aluksi se ei halunnut edes haistella vieraita, jotka tulivat ulkoiluilla ihastelemaan pikkupentua. Kun meillä käy vieraita, Noppa ottaa aluksi välimatkaa, eikä välttämättä ole edes kiinnostunut. Ensimmäisten vieraiden tullessa se nukahti. Toisaalta se myös seurailee vieraiden touhuja aluksi kauempaa ja uskaltautuu jossain vaiheessa tutustumaan varovasti. Käyttäisin itse termiä "hitaasti lämpenevä" vieraiden kohdalla. Vieraat eivät kuitenkaan ole aina vieraita -kerran tutustuttuaan Noppa kyllä muistaa.

Taistelutahto: taistelee keskittyneesti, hyvä ote, 5 p.
Oma kokemus: Kyllä! Taisteluleikit on jee!
 
Taistelutahto (ajava saalisvietti): ryntää lelun perään, jää sinne, 4 p.
Oma kokemus: Välillä Noppa ryntää suoraan lelun perään, mutta usein se jää vaanimaan sitä, lähestyy hitaasti ja pysähdellen, kunnes lopulta iskee saaliiseensa kiinni.

Alistus: erittäin rento ja rauhallinen, 5 p.
Oma kokemus: Riippuu toki tilanteesta, hepulivaiheessa rentoutta ja rauhallisuutta ei havaittavissa :D Muuten testitulos pitää edelleen paikkaansa.

Palautuminen: palautuu välittömästi, 5 p.
Oma kokemus: Palautuu kyllä, mutta ei ihan heti pysty rentoutumaan. Pieni hetki pitää edelleen kartella säikähdyksen aiheuttanutta asiaa, mutta sitten se unohtuu nopeasti.

Ääniherkkyys: ei pelkää/menee heti tutkimaan, 5 p. Muuta huomioitavaa: reagoi, mutta menee hyvin nopeasti purkin luo.
Oma kokemus: Kolahdukset ja kalahdukset kyllä säpsäyttävät, mutta eivät aiheuta sen suurempaa järkytystä. Ulkona isot autot ovat jännittäviä.

Käyttäytyminen pöydällä: liikkuu kohtuullisen rohkeasti, häntä alhaalla, 4 p. Muuta huomioitavaa: hieman varovainen; liikkuu, mutta palaa aina takaisin.
Oma kokemus: Ei olla testattu.


Laumavietti (seuraaminen): seuraa vapautuneesti, rohkeasti, 5 p. Muuta huomioitavaa: hieman vakava.
Oma kokemus: Noppa pysyy hyvin messissä. Välillä pilke iskee silmäkulmaan, ja silloin omistajien seura ei voisi vähempää kiinnostaa, vaan karkuun on päästävä. ;)

Toimintakyky: hyvä, 4 p.

Hermorakenne: erittäin hyvä, 5 p. 

Muuta testaajan kanssa keskusteltua: tasapainoinen, reipas pentu.
Oma kokemus: Aluksi, Nopan tultua meille, ihmeteltiin, että missä on se meille luvattu reipas pentu. Noppaa kun tuntui jännittävän ihan kaikki. Nykyään kyllä allekirjoitan tämänkin testaajan mielipiteen. :)

Mutta mites se tasapainoisuus noin älyllisellä tasolla? Toki jos tykkää järjestää  vessapaperirullan päähänsä, niin mikäs siinä sitten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia