10 viikkoa!

Tänään Nopalle tulee mittariin jo 10 viikkoa. Kasvugalleriasta löytyvät tämän hetken kokospeksit. Kävin eilen Nopan kanssa Malmin Mustissa ja Mirrissä punnitsemassa sen, ja puntari näytti 2800 grammaa. Iso mies siis jo :) Eilen treffattiin myös Paavo- ja Luka-veljiä, ja siinä porukassa Noppa kyllä vaikutti pienimmältä. Pentutreffeistä sekä parista muusta koiratapaamisesta bloggailen myöhemmin, ehkäpä kuitenkin jo tänään.


Reissu Mustiin ja Mirriin sujui kaikin puolin loistokkaasti. Matkasimme sinne junalla pari asemanväliä, ja Noppa on jo tosi reipas junamatkaaja. Se matkustaa sylissä hyvin tyynesti, välillä kurkkii ikkunasta ulos, mutta enimmäkseen vain makailee ja ihmettelee. Kauppaliikkeessä se tassutteli reippaasti, vaikka lattia oli liukas ja paikka ihan uusi. Toista myyjää piti pelätä, mutta toisen kädestä se suostui ottamaan herkkuakin. Malmilla on vilkas aseman ylikulkutunneli, jossa Noppa myöskin käveli ihan itse. Vähän se ihmetteli ja pyöriskeli ympäri, mutta hienosti ja reippaasti joka tapauksessa tepsutti.

Mustista ja Mirristä mukaan tarttui punnituslukeman lisäksi nameja, pari puristeluuta ja broilerinsiipiä. Viime viikonlopun kyläpaikassa Noppa ihastui koiraisäntänsä valtavaan puristeluuhun, ja olihan sille sitten omiakin ostettava...

Broilerinsiipiä ostettiin täydentämään ruokavaliota. Nopan syömiskuvio on muotoutunut seuraavanlaiseksi: se syö kolme kertaa päivässä. Aamuruoka annetaan arkena kuuden-puoli seitsemän aikaan ja viikonloppuisin kunhan herätään. Päiväruoka syödään kahden-kolmen maissa ja iltaruoka seitsemän jälkeen. Usein iltaruokailu tuppaa kyllä vähän venymään; esimerkiksi eilen kotiuduimme pentutreffeiltä kahdeksan maissa ja Noppa nukahti heti, joten iltasapuskat syötiin vasta yhdeksän jälkeen. Nappulamerkkinä meillä on Golden Eagle. Nopan mahavaivat sen ensipäivinä meillä eivät nähtävästi johtuneetkaan nappuloista, vaan jostain ulkoa mahaan imuroidusta.

Nappuloita annamme harvoin sellaisenaan. Lähes aina mukana on vähintään piimää/kermaviiliä. Usein lisäämme nappula-annokseen myös pari Oscarin naudanmahapullaa tai hieman Muschin jauhelihaa. N. kerran viikossa yksi ateria koostuu kahdesta broilerinsiivestä. Luun syömisen jälkeen ei 12 tuntiin saa syöttää nappulaa, ettei vatsa kovetu liikaa, joten tällöin ruoka-annos muodostuu Muschin liha-ateriasta tai -niinkuin tänään aamulla- kahdesta mahapullasta ja jauhelihasta. Välillä lisään annokseen Aptuksen Tehobaktia tasapainottamaan vatsan toimintaa, ja satunnaisesti myös lorauksen öljyä.

                                                             Kevät on täällä!

Kommentit

  1. Aika samoissa nuo painot menee, mutta ihan oikein me kuviteltiin, että Noppa on pienin. Luka kuulemma 2900g, Paavo tasan kolme kiloa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia