Hyvin menee mutta menköön


Meillä oli viikonlopun yökylävieraana Hamlet. Oli kiva huomata, miten poikain yhteiselo toimii koko ajan vaan paremmin ja paremmin! Tällä kertaa Hamlet ei nysvännyt eteisessä ja odottanut meiltä poispääsyä kuin vierailunsa ensimmäisen puoli tuntia, ja sen jälkeen eleli muina koirina koko huushollissa ja näytti jopa ihan nauttivan olostaan. Noppa ei kertaakaan kilahtanut, ei edes kyräillyt Hamletin ympärillä. Jee! Vaikuttaa kaikkinensa oikein lupaavalta sen suhteen, että Hamletin pitäisi tulevana talvena muuttaa meille useammaksikin viikoksi ;)

Muutenkin tuntuu menevän nyt aiempaa paremmin tuon pienen mustuaisen kanssa, ja suurin syy tähän muutokseen löytyy jälleen kerran allekirjoittaneesta. Olen tehnyt aikamoisen asennemuutoksen, osin tietoisesti ja osin ihan huomaamattani, ja ruvennut relaamaan enemmän. Noppa on niin kova poika lukemaan mua, että olen päättäväisesti ruvennut olemaan teatraalisen rento. Koiraohituksissa en vahingossakaan kiristä hihnaa, hymyilen aurinkoisesti, hengittelen syvään ja kehun. Kehunkehunkehunkehun. Tämä on tuottanut tulosta: nykyään meillä sujuu ohitukst äänettömästi, eikä kierrokset nouse meillä kummallakaan liikaa, kunhan ei ihan nokitusten jouduta ohitustilanteeseen. Ja hienosti Noppa ja Hamlet handlasivat viikonloppuna pari haastavampaakin ohitustilannetta! Myös ihmisohituksia olen päättänyt olla jännittämättä. Seuraava askel onkin sitten kutsua meille vieraita ja olla jännittämättä. Huu, siihen on vähän vielä matkaa.

Ketähän kaatosade ketutti eniten?

Tiistaina kävin hakemassa hiukan noottia, mutta myös oppia ja hyvää mieltä Herttoniemen eläinlääkäriasemalta, jonne olin varannut Nopalle ajan käytösongelmiin erikoistuneelle eläinlääkärille Mervi Ihantolalle. Paljon viisaita sanoja, paljon muistutusta siitä, että mulla on käsissäni vielä oikeasti nuori koira. Ja sellainen koira, millainen omistaja, joten nyt loppuu stressaaminen ja jännittäminen tuon otuksen kanssa.

Nopasta otettiin verikokeita pääasiassa niiden epämääräisten vatsa- ja närästysongelmien vuoksi ja haimatulehdusta epäiltiin. Perjantaina tuli kumminkin soitto, että kaikki arvot (maksa-, munuais-, punasolu- ja kilppariarvot sekä haimatulehduksen tarkka testi) olivat normaalit. Terve mies siis kyseessä! Tosin jos nuo vatsaoireilut vielä turhan toistuvasti jatkuvat, niin sitten syynätään sisäelimiä tarkemmin. Mutta yltä päältä terveeksi on siis nyt piski tutkittu, joten on vissiin vihdoin kääntää katse todenteolla peiliin.

Kommentit

  1. Olipa hyväntuulinen ja iloisten asioiden postaus. Loistavaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia