What a week!

Viime viikko oli aikamoinen touhuviikko. Meillä oli koko arkiviikon auto lainassa, ja tottahan sitä piti sitten hyödyntää niin paljon kuin autosta irti lähti ;)

Maanantaina huristeltiin päivälenkkeilemään Leinelän metsiin ja Kulomäen täyttömäelle. Ihanaa lenkkimaastoa erityisesti päiväsaikaan (ja pienellä sadekelillä), kun ei nähty parin tunnin lenkin aikana yhtään ihmistä.  Laitoin Nopalle tuon oranssin huomioliivin, mikä olikin hyvä veto, sillä metsässä oli niin harmaata ja synkkää, että Noppiksen näkyvyys parani huomattavasti!

Märkä ja väsynyt lenkkeilijä

Tiistaina kylästeltiin illalla Hamletin luona ja käytiin siellä lenkillä.

Keskiviikkona käytiin ekaa kertaa Purinalla vapaatreenailemassa. Oltiin sisällä hallissa, kun siellä oli mukava hyppy-putki-pyöritys valmiiksi rakenneltuna. Tehtiin ensin pari toistoa helppoa radanpoikasta ja tauon jälkeen muistuteltiin mieleen pimeää putkikulmaa. Muutaman toiston jälkeen se alkoi sujua, tosin ihan täysin pimeää kulmaa ei vielä saatu tehtyä. Vikan tauon jälkeen testailtiin vähän irtoamista kaukana häämöttävälle putkensuulle, ja kappas. Sehän ei sitten ollutkaan mikään helppo nakki. Noppa ei irtoa mitenkään liian hyvin, mutta jotenkin olin kuvitellut, että putkirakastajana sen saisi sinne irtoamaan helpommin. Vaan kun ei niin ei. Heti jos itse himmasin omaa vauhtia, niin Noppakin lopetti etenemisen ääniohjauksesta huolimatta.

Talvikauden to do -listalle aksassa siis irtoamistreeniä!

        
 
Torstaina heitettiin Jaakko kouluunsa Otaniemeen ja lenkkeiltiin reilun parin tunnin aamulenkki noissa maisemissa. Nättiä oli! Kierrettiin koko Otaniemi ja heitettiin vielä vajaa 4 km lenkki pitkospuita pitkin Villa Elfvikiin ja takaisin.

Torstai-iltapäiväksi oltiin sovittu Heurekalle BAT-treenit toisen sheltin kanssa. Meidän osalta treenit meni periaatteessa ihan hyvin. Noppa katseli rauhallisena toista koiraa, mutta ei juurikaan kiinnittänyt siihen huomiota. Enemmänkin vaan istuskeli selkä siihen päin ja tuijotteli liikennettä.


Perjantaina lenkkeiltiin iltapäivälenkki Paavon ja Sannin kanssa Leinelässä.

Lauantaina oli vuorossa Koiviksen aksatreenit. Tehtiin eka hyppytekniikkapätkää. Nopalla viisi 15 cm hyppyä 5 askeleen välein. Sitten tehtiin toista hyppytekniikkaharjoitusta, jossa oli neljä hyppyä, ja kahden vikan hypyn välissä oli 8 (?) askelta. Viimeisen riman korkeutta säädettiin (15-25-35 cm/20-30-40 cm), ja koiran oli siis tarkoitus hahmottaa esteiden etäisyyttä toisistaan itse ja arvioida loikkiensa pituutta. Ensimmäisellä yrityksellä Noppa otti ylimääräisen askeleen kahden vikan hypyn välillä, mutta muuten meni tosi hienosti! :) Sillä on mun makuun kiva hyppytekniikka, ja yllättävän hyvin se myös hahmotti muuttuvan riman korkeutta. Pitää joku kerta videoida hyppytekniikkatreeniä, niin näkee itsekin vähän paremmin!

Lauantain treeni lopeteltiin pieneen radanpätkään, joka onnistui meiltä odotusten vastaisesti heti ekalla yritelmällä, vaikka olikin aika haastava. Sitten se ei meinannutkaan onnistua mitenkään, koska allekirjoittanut ei osaa ohjata koiraansa. Muutaman epäonnistumisen jälkeen saatiin aikaiseksi vielä ihan mieletön onnistuminen, johon olikin treenit sitten hyvä päättää. Haastavaa tuossa radassa oli kakkoshypyn jälkeinen tiukka käännös + se, etten juossut itse koiran tielle matkalla kolmoselta neloselle.

Mieletön paint-ratapiirros! Viides este siis putki, jos ei muuten selviä :D

Sunnuntaina Nopan piti viettää lepopäivää, koska olin itse koko päivän töissä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun Hamletin porukka kävi hakemassa Nopan sinne päivähoitoon. Kiitos vielä! :) Sain hyvällä omallatunnolla jäädä töihin hiukan pidemmäksikin aikaa :)

Varsin reporanka piski olikin sitten sunnuntai-iltana, ja nyt on ollut hyvä viettää rauhallisempaa alkuviikkoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia