Torstaiagit, eli yritys pitää treenipäiväkirjaa


Otaniemen reissulta

Oon armottoman huono treenipäiväkirjan pitäjä. Niin monta kertaa oon harmituksissani miettinyt, että joskus kolme viikkoa sitten tehtiin jotain, joka voisi olla hyödyllistä nytkin, mutta en vaan millään muista että mitä. Joten tämän syksyn haasteeksi otan yrityksen päivitellä treenikuulumisia useammin tänne blogin puolelle!

Tänään käytiin Purinalla treenailemassa itseksemme. Oltiin ulkokentällä ja tehtiin kolmea eri juttua:

1. Hyppyneliö, jonka molemmissa päissä putket. Tässä alkurallattelua ja irtoamistreeniä. Lisäksi treenattiin lähdössä odottamista, ja välillä odotutin Noppaa melkein minuuttitolkulla ennenkuin annoni luvan. Tarpeellista!

2. Puomin alastulokontakti namitargetin avulla. Ensin muistuteltiin 2on2offia pikkumustuaisen mieleen, ja hyvin muisti. Sitten siirrettiin tämä kokonaiselle puomille. Hyvin Noppa kuuntelee, eikä rynni läpi namille. Vauhti on kumminkin vielä tosi rauhaisa, ja alan hokea pysäytyskäskyä jo tosi hyvissä ajoin, mutta hiljaa hyvä tulee.

3. Välistäveto kahdella hypyllä. Nyt me saatiin se onnistumaan! Mun on ollut itse tosi hankala hahmottaa omaa liikkumistani ja sen vaikutusta koiraan, mutta nyt kun jonkin aikaa pähkäilin sitä, niin saatiin homma pelittämään :) Toki monen monta epäonnistumistakin mahtui mukaan, mutta ne nyt johtuu ainoastaan siitä, ettei tuo piski salli yhtään epätarkkaa ohjausliikettä. Tätä(kin) pitää kyllä paljon treenailla, ennenkuin saadaan se sujumaan osana rataa, kun vauhtikin on molemmilla kovempi.

PS. Haluaisin osallistua ohjauskurssille. Ilman koiraa. Opetella ohjaamaan näkymätöntä koiraa, niin ehkä se sitten onnistuisi näkyvälläkin. Esim. tuulimyllyn lailla huitovat käteni haluaisin aisoihin. Ja kumaran ryhtini. Ja n. miljoona muuta juttua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia