Roturyhmälempparit!!

Ihmekoirilla oli jo maaliskuussa ihan huikea postaus hihnanpäänsä roturyhmäsuosikeista, ja kovasti uhosin vastaavan postauksen tekeväni itsekin. Nyt siis vihdoin perjantai-illan huumaa ja höpöhöpöjuttuja koirarotujen parissa!


Mikä rotu viehättää mistäkin FCI:n roturyhmästä kaikkein eniten?

 
Kuva: Sara

FCI 1: Lammas- ja karjakoirat (paitsi sveitsinpaimenkoirat)

Ykkösryhmästä kuka muu muka kuin shelttikoira shelttiäinen, shetlantilainen lammaspaimen. Olisi varmaankin rikos vastata tähän jotain muuta kuin oma rotu?
Sheltin lisäksi ykkösryhmästä löytyy pari muutakin mua kovasti kiinnostavaa rotua: welsh corgi pembroke (puhtaasti ulkonäkösyistä, I know) ja mudi (koska tunnen pari niin hyvää mudikakaraa). Tottahan itseään kunnioittavan koiraharrastajan pitäisi nimetä tästä porukasta myös se b-o-r-t-s-u, mutta emmä taida olla bortsuihminen. Liian laiska sellaiseksi.FCI 2: Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat

Mun elämän eka koira oli tuo kullanvärinen leidi nimeltä Ella. Ella-hoffi tuli meille mun ollessa 5-vuotias (ja sisko oli vuoden vanha: hoffi oli ehdottomasti loistovalinta pikkulapsiperheeseen! ;)) ja lähti meiltä syksyllä, kun olin just aloittanut yläasteen. Ellan lisäksi oon tuntenut pari muuta hovawarttia, ja näiden kokemusten perusteella tykkään hoffeista edelleenkin ihan valtavan paljon. Hyväntahtoisia töhöjä, joiden aikuistuminen kestää yli puolet elämästä. Lempeitä jättiläisiä (lapsen näkökulmasta), riemastuttavia pöpipäitä. Ella on Nopan jälkeen ehkä hauskin koira, jonka olen tuntenut. FCI 3: Terrierit

En oo koskaan ollut terrieri-ihminen. Oon pitänyt niitä räksyttävinä pikkukoirina, joilla on liikaa temperamenttia. Sitten tapasin tämän vuoden alussa Nopan uusimman tyttöystävän: jackrussel-Nyytin. Ja olin myyty ihan saman tien. En tiedä, onko Nyyti jotenkin poikkeava yksilö, mutta se on totisesti koira mun makuun. Meneväinen ja nauravainen, sosiaalinen pikkutyyppi. En tiedä, olisko musta kuitenkaan terrierin omistajaksi, mutta etäinenkin ihastus sallittakoon!


Kuvahaun tulos haulle karkeakarvainen kääpiömäyräkoira
Kuva: Wikimedia
 FCI 4: Mäyräkoirat

Mäyräkoirista ehdoton lempipötkylä on karkeakarvainen mäyräkoira. Se näyttää vanhalta ja höperöltä papalta, ja tämä ominaisuus siitä tekeekin niin käsittämättömän suloisen. Mulla ei kuitenkaan ole minkäänlaisia haaveita mäykyn omistamisesta, mutta on se vaan hirvittävän hupaisan näköinen!FCI 5: Pystykorvat ja alkukantaiset koirat

Tämä on ihan absoluuttisen helppo valinta: 13,5 vuotta lapinkoirien kanssa touhunneena tämä rotu on syönyt multa pikkusormen lisäksi koko kropan. Yksinkertaisuus ja alkukantaisuus viehättää: nämä tyypit on helppo kuvitella tunturiin porotokan pariin. Suomenlapinkoira ei koskaan lähde musta pois.
Lähipiiristä löytyy suomenlapinkoiran lyhytkarvaisia serkkuja, lapinporokoiria, kaksin kappalein. Nekin ovat oikein mukavia kavereita, mutta mun koiralla täytyy olla karvaa, johon voi upottaa palelevat sormet ja varpaat! 


Kuvahaun tulos haulle beagle
Kuva: Wikipedia
FCI 6: Ajavat ja jäljestävät koirat

Kutos- ja seiskaryhmät ovat mulle kovin vieraita, mutta ainakin tästä ryhmästä valinta oli helppo tehdä: Ressu beagle. Koska nuo silmät. Tässä ei mikään järkiperuste päätä pakota, vaan ainoastaan nuo silmät. (Onnekseni en ole oikeasti yhtään kiinnostunut tämän ryhmän koirista silleen. Koska onhan nuo silmät nyt aika vaaralliset.)


Kuvahaun tulos haulle irlanninsetteri
Kuva: Wikimedia
FCI 7: Kanakoirat

Tässä taas ei järki ole mukana laisinkaan, mutta kuvitelkaapa itsenne kuuraiseen pakkasaamuun leiskuvanpunaisen irlanninsetteriuroksen kanssa. Komea olisi näky! Onneksi tiedän muutaman irlanninsetterin ja voin hyvillä mielin todeta olevani liian laiska sellaisen(kin) omistajaksi.

Kuvahaun tulos haulle kooikerhondje
Kuva: Flickr
FCI 8: Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat

Kukapa medikokoisen koiran omistava agilityharrastaja ei olisi joskus haaveillut kooikerhondjesta? (Varmaan itseasiassa aika moni.) Koikkeri on minusta ihan jumalaisen kaunis koira, jonka menoa agilityradalla on kiva seurata. Yhtään rodun edustajaa en omakohtaisesti tunne, eikä mulla ole hajuakaan niiden luonteesta ja terveydestä, mutta nätti se olisi!!

Tästä kasiryhmästä tykkään toki myös about kaikista noutajista, mutta en tiedä... Ehkä en kuitenkaan ole noutajatyyppi?

Kuva: Sara
FCI 9: Seurakoirat ja kääpiökoirat     

Lähipiiriin kuuluu yksi mainio seura-/kääpiökoirien edustaja: Hamlet. Lisäksi tunnen pari hullua isovillakoiraa sekä yhden vähemmän hullun kääpiövillakoiran. Näistä itseä miellyttää ehkä eniten kääpiövillakoira sen kaikkine harrastusmahdollisuuksineen. Toisaalta cavaljeeri on myös ihan huikea tyyppi, jonka kanssa elämä on aika leppoisaa. :)

Kuvahaun tulos haulle whippet
Kuva: Wikimedia
FCI 10: Vinttikoirat

Asuessani Helsingissä ensimmäistä vuotta ulkoilutin viikoittain harmaata whippetnarttua, jaoin sen kanssa sohvan ja lepertelin sen nahkakorviin kauniita sanoja. Ihana tyyppi, kaiken kaikkiaan! Jos ikinä vinttikoiran hankin, niin se tulee olemaan whippet. Ne ovat niin kauniita, ja kaksi tuntemaani myös hyväluonteisia. Mutta niiiin luisevia, kun on karvapalloihin tottunut :D


Puuh, olipa urakkaa kerrassaan :D Paljon on kivoja rotuja maailmassa, mutta onneksi taidan olla ne omani löytänyt! <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia