Yhteistyössä Faunatar: devoted-koiranruoat


Noppa on jo useamman vuoden ruokailut 50/50-periaatteen mukaisesti päivän toisella aterialla raakaa lihaa ja toisella nappuloita. Nappulamerkki meillä on pysynyt samana tosi pitkään (Purenaturalin sensitive-ruoka). Nopan herkkävatsaisuuden vuoksi ei olla lähdetty sen enempää kokeilemaan uusia merkkejä, kun kerran on löydetty toimiva ja vatsalle sopiva ruoka.

Loppuvuodesta saimme kuitenkin postia Faunattaresta. Meille tarjottiin testiin devoted-merkin nappulaa, jonka viljattomana pitäisi sopia myös herkkävatsoille. Niinpä päätin tarttua härkää sarvista ja kokeilla vaihteeksi uutta nappulaa Nopalle.

Nopasta oli semisti kivaa saada postia.

Devoted-nappulat ovat hypoallergeenisia ja täysin viljattomia, ja niissä on runsaasti (60-70 %) lihaa. Lisäksi ruoissa on luonnollisia probiootteja tukemaan ruoansulatusta, mikä tietysti herkkävatsan kanssa on aina hyvä juttu. Tarjolla on pennuille oma premium puppy -nappula, ja aikuiset koirat saavat valita kolmesta vaihtoehdosta: kanaa ja kalkkunaa sisältävä free run chicken, lohipohjainen scottish salmon ja ankkaa ja taimenta sisältävä duck with trout

Noppa tilasi näistä vaihtoehdoista itselleen juoksevaa kanaa ja ankka-taimenta, joita se on nyt tammikuun aikana makustellut. Vatsa ei ole uusista nappuloista oireillut, jee, ja ruoka on maistunut ihan yhtä hyvin kuin aiemminkin.

Nappulat ovat kolmion muotoisia ja sopivan kokoisia: tarpeeksi isoja esimerkiksi palkkanameiksi (liian pienet kun tuntuvat hukkuvan taskun pohjalle, ja liian isojen mutustaminen kestää kauan), mutta sopivan pieniä mahtuakseen aktivointipallon ja -pyramidin sisälle.

Ahne ja kaikkiruokainen Noppa suoritti vertailevan makututkimuksen; alla olevasta videosta nähdään tutkimuksen tulos (taustalla pauhaa astianpesukone, älkää antako sen häiritä! Oikeastaan äänillä ei tässä ole edes mitään merkitystä, joten mykistäkää ihmeessä :)):Makututkimuksen tulokseksi voitaneen julkistaa ankka-taimen-nappula, joka vetäisi Nopan nenän pois kesken kana-kalkkunanappulan maistelun. Molemmat vaihtoehdot näyttivät kuitenkin uppoavan shelttiherran vatsaan paremmin kuin hyvin, joten kovin luotettavaksi en tätä tutkimusta sanoisi ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia