Summa summarum - 2016

Hyvää uutta vuotta blogin lukijoille! Nyt on vuorossa se Perinteinen Vuosikatsaus, joita kaikkien itseään kunnioittavien koirabloggaajien on syytä kirjoittaa. Ja onhan se hauskaa katsoa, mitä vuoden aikana on tullut tehtyä.

Tammikuu aloitettiin talonvahteina landella muun perheen reissatessa etelässä. Paukkupakkaset saapuivat, ja päivät kuluivat taloa lämmitellen. Saran ja Hamletin kanssa käytiin pakkasesta huolimatta retkellä Repoveden kansallispuistossa, ja myöhemmin samassa kuussa vielä Kalkkikalliolla. Sporttiksen agilitytreeneihinkin ehdittiin, samoin kuin Paavon ja Sannin kanssa lenkkeilemään. Myös pieni mahatauti kipaisi kylässä tammikuun lopulla, buu.


Helmikuussa tokoiltiin Karitan ja Flingan kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä. Myös aksapuuhat jatkuivat, ja saatiin uusia lenkkikavereita Heidistä ja Herasta. Painiskelin itsetuntemuksen parissa koskien agilitytreenejä - välillä on hyvä palata maan pinnalle oman osaamisen suhteen ;) Helmikuun lopussa Nopan kaveriporukka kasvoi, kun päästiin ensimmäistä kertaa tutustumaan pieneen Nyytiin. Ja tottahan toki juhlittiin myös pikkumiehen kolmeveesynttäreitä ajamalla 13 tuntia Lappiin :D

Maaliskuun alussa oltiin vielä Lappi-maisemissa <3, ja ulkoilmaelämää jatkettiin mm. Nuuksion retkellä. Treenit jatkuivat niin agilityn kuin tokonkin parissa; tokoiltiin uusien tuttavuuksien kanssa ja itseksemme, ja agilityä puuhattiin niin ikään kimppatreeneissä kuin omissa oloissamme.

Huhtikuussa työkiireet iskivät päin näköä, ja blogi päivittyi tasan kerran. Sporttiksen ageista vietettiin taukoa koska työt, ja niin taukoiltiin oikeastaan kaikesta muustakin treenaamisesta. Lenkkeiltiin metsässä ja leikittiin kävyillä koko huhtikuu. Etälaumassa Siiri täytti 13 ja Selma 10 vuotta.


Toukokuun alussa tuli kesä, ja sen kunniaksi kävin treenaamassa Purinalla sekä Nopan että Hampun kanssa. Kimppa-agit Koiviksessa alkoivat, ja ensimmäisellä kerralla treenattiin Saanan ja Paavon kanssa. Vietettiin myös aikaa mökillä ja innostuttiin pitkästä aikaa tokoilemaan ihan kunnolla. Toukokuun viimeisellä viikolla puuhattiin vaikka ja mitä: käytiin Firan montuilla polskimassa, kylästeltiin Sirpa-kasviksen luona, tokoiltiin Heidin ja Särmän kanssa, juhlittiin ihmiaväen kimppasynttäreitä, treenattiin agilityä ja retkeiltiin Haltialassa.

Kesäkuussa taas tokoiltiin. Kesäkuun isoin ja ihanin juttu oli kuitenkin minireissu Lappiin, jossa kolmen päivän aikana huiputettiin useampi tunturi ja patikoitiin lähes 50 kilometriä - reissukoira Noppa toki joukon ensimmäisenä!

Heinäkuussa etälauma kasvoi Ainulla. Mekin käytiin Ainua tapaamassa peräti kahden viikonlopun verran ja mökkeiltiin siinä samalla. Heinäkuu oli ainukuu.

Ainu ja Noppa jouluna

Elokuussa järjestettiin shelttierkkaria niin kovalla urakalla, että ei oikein muuta kerittykään. Noppa pääsi erkkarikokoukseen kokoustamaan, sieniretkelle Sipoonkorpeen Karitan ja Flingan kanssa, isännöimään Hamletin yökyläilyä sekä treffaamaan mittelilapsi-Jediä ja Nyytiä. Onhan siinäkin ohjelmaa ihan kylliksi.

Syyskuussa käytiin Lahdessa möllitokoilemassa 176,5 pisteen edestä, jee! Käytiin myös nuuksioretkellä Saran ja Hampun kanssa. Lisäksi ilmoitin kaikelle kansalle, että Noppa on maailman paras koira.

Lokakuussa aloitettiin neljän kerran tokokurssi Huotarin Oilin opissa Lahdessa. Treenikavereina meillä oli mudikaksikko Flinga ja Särmä, eli tuttua porukkaa :) Tokoiltiin paljon myös kotona. Muuta en muista :D

Marraskuussa Oilin opit jatkuivat huonolla ja paremmalla mielellä. Treenaaminen sujui vähän puoliteholla, sillä kaikki ajatukset pyörivät kuun puolivälin jälkeen tapahtuneessa muutossa. Uusi koti on ihana! <3 Onneksi ehdittiin käydä pitkästä pitkästä aikaa kuitenkin myös landella moikkaamassa Ainua ja ässätyttöjä ja toteamassa, että lauma toimii yhteen niin hitsin hyvin.

Joulukuussa tutustuttiin uusiin lenkkihuudeihin ja tehtiin parempaa tuttavuutta pieneen Hugoon, joka muutti Hampun laumanjatkeeksi marraskuun lopussa. Käytiin myös vähän aksailemassa ja juoksemassa.

Nopan ja Ainun ainut "onnistunut" yhteiskuva. Ainu ei osaa odottaa :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia