Loppukesän kuulumisia


Blogihommat ovat jääneet vähän paitsioon tässä kesän kiireissä, joten nyt seuraa tiivis paketti loppukesän touhuiluista:

Nopan kanssa päästiin elokuun puolivälissä käymään Koiviksessa agihommissa lappalaisten omatoimitreeneissä. Harmittavasti sattui kuuma päivä, joten menoa piti vähän himmailla, mutta toisaalta ratatreenien sijaan päästiin keskittymään kunnolla puomiin ja keppeihin. Puomi me osataan nyt yksittäisenä esteenä, joten täytyy seuraavaksi ruveta tekemään sitä osana rataa. Kepit Noppa taitaa kolmen ohjurin voimin ja hakee niille kivasti monesta kulmasta, mutta osana rataa kepit eivät vielä oikein suju, koska niille pitäisi malttaa kasata ajatukset eikä kaahottaa muina reikäpäinä. Treeniä treeniä siis!

Talvella jatketaan ainakin Nopan kanssa lappalaisten Sporttiksen agivuorolla, ja sinne kulkeminenkin helpottuu nyt kovasti, kun talouteen muuttaa nyt syksyn aikana auto! Vielä hiukan arvon, otanko Nutullekin oman treenipaikan. Toisaalta olisi kiva puuhata sen kanssa kaikenlaisia pentuagilityjuttuja, mutta toisaalta raha saattaa tulla vastaan... Mietitään!


Nöttis kävi taannoin hakemassa tehosterokotuksen (rabies on vielä saamatta), ja käyttäytyi silläkin reissulla kuin mikäkin mallioppilas. Ei jännittänyt ollenkaan, namit maistuivat ja lääkäritäti oli taas kerran hirveen kiva.

Viikon päästä torstaina aloitetaan Nutun kanssa Etelä-Suomen Shelttien järjestämä pentukurssi. Kurssi tuleekin tarpeeseen, koska Nöttis ei osaa vieläkään muuta kuin istua. (Ja odottaa lupaa ja kulkea hihnassa ja tulla luokse, mutta muut taidot on vielä vähän hakusessa.) Tekee hyvää puuhailla vieraassa ympäristössä, sillä mörköikä vaanii jo selän takana, ja muutamat pöhinät on jo pitänyt pöhistä. 


Nopan kanssa suunnataan sunnuntaina Kivikkoon ensimmäisiin virallisiin rallytokokilpailuihin, jaiks! Juuri mitään ei rallyn saralla olla Nopan kanssa puuhailtu, jotain pieniä juttuja keittiössä vaan. Olen yrittänyt puuhata Nopan kanssa enemmän kaksistaan, koska veikkaan, että osasyynä aiempiin haukkuihin on ollut siinä, että Noppa on vaan ollut niin innoissaan päästessään vihdoin hommiin. Mutta kisoihin mennään rennolla mielellä, koska jostain syystä en jännitä rallyhommia yhtään.


Muita suunnitelmia syksyyn ei juuri ole. Etelä-Suomen Seropit järkkäilevät rallyn ratatreenejä, joihin olisi kiva ehtiä edes kertaalleen Nopan kanssa. Nutun kanssa toivottavasti ehdittäisiin johonkin mätsäriin treenailemaan vähän näyttelyhommia, koska jossakin pentunäyttelyssä se olisi tarkoitus pyöräyttää. Autollisuus avaa huikeasti lisää lenkkimaastoja, joten eiköhän me keskitytä pitkälti retkeilyyn ja uusien polkujen tutkimiseen! :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia