14 viikkoa

14 viikkoa vanha Noppa painaa 3,9 kg ja on 33 cm korkea.

14-viikkoispäivään kuului jo totuttuun tapaan junaretki Malmin Mustiin ja Mirriin. Siellä punnitsin Nopan painoksi 3900 g (+100 g edellisviikosta), ja kotona mitattiin korkeudeksi 33 cm (+ 1 cm edellisviikosta).
Mustista ja Mirristä mukaan tarttui myös pari Musch-pötköä, naudanlihaa ja uutena kokeiluna kalaa. Ajatuksenamme Nopan meilletulosta saakka on siis ollut ruokkia sitä pääosin nappuloilla, mutta lisätä joukkoon satunnaisesti myös barf-aineksia. Viime aikoina tämä barffauspuoli on ollut hävyttömän huonolla tolalla, eli muutamaan viikkoon Noppa ei ole saanut herkutella liharuuillaan. Yhtenä tekijänä tässä on ollut omistajien saamattomuus. Äsken sain vihdoin aikaiseksi jakaa Muschin broilerinsiivet isommasta pussista pieniin annospusseihin. Tämän tehtävän mahdottomuus piili siinä, että isossa pussissa siivet olivat jäätyneet valtavaan yhteen könttään, ja niiden irrotteleminen vaati lämmintä vettä. Aikaahan tähän operaatioon kului viitisen minuuttia, joten kovin iso homma se ei ollut. Mutta kun on laiska, niin on laiska... Suurempi syy tähän nappulapainotteiseen ruokavalioon on kuitenkin ollut Nopan ajoittainen syömättömyys. Usein nirsoilu on lauennut juuri barffailupäivän jälkeen, kun pelkkö nappula ei enää olekaan maistunut. Äkillinen helleaalto aiheutti myös parin päivän huonosyömäisyyden. Nyt nappula on kuitenkin jo pidemmän aikaa maistunut, ja kieltämättä vähän jännittääkin antaa pitkästä aikaa Muschia. Alkaakohan nirsoilu uudelleen? Ehkä kokeillaan varmuuden vuoksi tällä kertaa asteittaista siirtymistä takaisin nappulaan, eli yhtenä iltana broiskusiipiä, seuraavana aamuna ja päivänä nappulaa ja lihaa/kalaa koko ajan pienentäen lihan/kalan määrää nappuloiden seassa. Kokeillaan!

Ja vielä niistä nappuloista. Noppa on syönyt kasvattajalta mukaamme saatua Golden Eaglen penturuokaa. Tänään hoksasin Mustissa ja Mirrissä kysyä, löytyykö ko. merkkiä heiltä, ja kääk: ei löydy. Täytyy siis ryhtyä selvittelemään, mistä ostetaan seuraava ruokasäkki. Nykyisenkään pohja ei onneksi vielä häämötä, mutta olisi kiva saada uusi säkki ennenkuin vanha totaalisesti loppuu.

Kommentit

  1. Tammiston Megaeläin on ainakin aiemmin myynyt Golden Eaglea :)

    VastaaPoista
  2. Ok, hyvä tietää! Mä myös googlettelin, ja 4Pets-ketju taitaa myöskin myydä.

    VastaaPoista
  3. Mulla ois sitä penturuokaa viel jäljellä jos haluutte sitä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia