17 viikkoa


17 viikon ikä tuli täyteen keskiviikkona 26.6. Tuttuun tapaan reissattiin silloin Mustiin ja Mirriin punnittavaksi ja ostoksille. Mukaan lähti tällä kertaa harvapiikkinen kampa. Painoa ei ollut tullut viime viikosta yhtään lisää, joten 17-viikkoisen Nopan paino on edelleenkin 4,5 kg. Kotona mitattiin korkeus, joka myös oli viime viikon tapaan 34 cm.

Koska Noppa on hoikka poika, päätimme Jaakon kanssa yksissä tuumin lisätä sen ruokamäärää hiukan. Tähän asti se on syönyt nappuloita n. 3,5 desiä päivässä, ja nyt päätimme lisätä määrää n. 4,5 desiin. Liekö kuumuus koiraa vaivannut, mutta vielä se ei ole jaksanut syödä kuin yhden isomman annoksen loppuun asti. Toisaalta taas maha tuntuu olevan taas hieman sekaisin (tästä syytän myös hellettä sekä Nopan jatkuvaa ruohostamista), eikä ruoka ehkä siksikään ole maistunut normaaliin tapaan.

Valitettavan yleinen näky nykyään.

Vaikkei fyysistä kasvua olekaan tapahtunut, on Nopasta silti tulossa Iso Mies. Hampaat ovat nimittäin ruvennet tipahtelemaan. Eilen mun työpäivän aikana Jaakko oli vetäissyt yhden tippumispisteessä olevan hampaan pois, yksi oli tipahtanut itsekseen ja toinen vielä viime yönä. Lisäksi moni hampaista tuntuu heiluvan. Joten ehkäpä Susu edellisen postauksen kommentissaan oikeassa: hampaita kutkuttelee, joten pureskeltavaa on saatava. (Tabasco on muuten ainakin toistaiseksi toiminut, huraa!)
 
Pienenpieni etuhammas.

Aivan muutama hetki sitten hehkutin Nopan edistystä sisäsiisteydessä. Olisi vain pitänyt pitää suu kiinni. Takapakkia on nimittäin taas menty. Mutta ehkäpä tämä edestakainen veivaaminen tässä asiassa vielä joskus päättyy onnistumiseen! 

Poikien puuhia :)

Kommentit

  1. Onhan Noppakin jo ihan koipeloinen! Meidän pikkuneidillä on vielä pentuhampaat suussa.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa odotella, että mahalaukku vähän venyy niin mahtuu tuo isompikin ateria. :) Meillä taas odotellaan sen pienenemistä, ruokahalu tuskin koskaan häviää...

    VastaaPoista
  3. Noppa ei ole enää niin pölypallo. Se on nyt pölypallo, jolla on honkkelit koivet. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia