Rauhallista heinäkuuta eli kuinka varvaspotilas "ottaa iisisti"


Eilen aamulla Noppa sai nautiskella koirapuistossa kahden suomenlapparin sekä mäyräkoiran seurasta. Toinen lapinkoirista oli myös nelikuinen, ja varsinkin nuoriso-osastolla oli hirweeen hauskaa. Myös hihnanpäästä oli pitkästä aikaa mukavaa kuulla lappalaiskoirajuttuja. Kunnes kuului kiljuntaa ja kolmella jalalla konkkiva Noppa pakoili muita koiria. Nooh, kovassa vauhdissa pieniä venähdyksiä voi tulla. Vai olisikohan sillä tikku varpaan välissä? Onneksi kotimatka ei ollut pitkä, ja se taittui kätevästi sylikyydillä. Mutta ei, tikkua tai haavaa ei näkynyt. Saatiin Apexiin aika samalle illalle. Koko päivän Noppa makasi ja nukkui (Jaakon kanssa sängyssä).

Lääkäri tutki tarkasti koko jalan ja totesi saman, mitä itse olin maallikkonakin huomannut. Vasemman jalan "pikkuvarvas" on se aristava kohta. Hoitaja haki Nopsuttimen röntgeniin ja me jäimme Jaakon kanssa odottamaan hoitohuoneeseen. Kuului kiljuntaa, voi pikkuraukkaa. Rauhoittaa ei röntgeniä varten tarvinnut.

Diagnoosi: Vasemman takajalan 5. varpaan ensimmäisen varvasluun alemman kasvulinjan rakoaminen (kasvulinjamurtuma). Tassu siis pakettiin ja kauluri kaulaan. Tassusiteen saa poistaa 10 päivän kuluttua ja kolmen viikon ajan olisi ulkoiltava hihnassa, alkupäivät tietysti hyvin hissukseen. Tänään ja varmaan viikonlopunkin ajan vain pissatuslenkkejä pihan ympäri.

Kauluri kaulassa Noppa "kärsii", on hyvin surkean ja sairaan näköinen pikkukoira, joka saattaa välillä ääneenkin valittaa. Valvottuna ollessaan Nopan ei onneksi kauluria tarvitse käyttää, ja piristyminen tapahtuu silmissä, kun kaulurin ottaa pois.

Tänään piti lähteä mökille ja sinne myös mennään. Varmaan koko kesän ainut viikonloppu, kun sinne molemmat pääsemme. Siellä riittää Nopalle valvojia ja viihdyttäjiä, niin pikkukoiran ei tarvitse kummemmin vapaudenriistosta kärsiä.

Mutta kolme viikkoa rauhallista hihnaliikuntaa. Huh. Ideoita koiraa väsyttävästä aivojumpasta otetaan mieluusti vastaan!


Kommentit

 1. Voi Noppa-parkaa. :( Nameilla täytetyt vessa- ja talouspaperihylsyt, kongit, yms. ovat oivaa aivojumppaa pienelle, joita tyhjennellessä voi vaan maata. Lisäksi koske- ja katso-käskyissä ei pennun tarvitse liikkua. Meillä siis "koske!" on että kuonolla tökätään kättä. "Katso!" on taas että koira katsoo silmiin.

  Paranemisia ja rapsutuksia velipojalle! Toivoo Nefer ja muu lauma.

  VastaaPoista
 2. Harmillisesti noita haavereita sattuu aktiivisille eläjille. Paranemisia! Kaikenlaiset nenätyöt on mielestäni hyviä, rauhottavat ja vievät energiaa. Pienelle alueelle voi piilottaa ja Noppa etsii.

  VastaaPoista
 3. Voi poloista Noppaa! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia