Loppuvuoden muistilista tokoon


Tänään tokoiltiin Ellan ja Pitan kanssa. Ja päässä jonkin aikaa hautunut ajatuslista loppuvuoden tokokuvioista sai lopullisen muotonsa. Tänä vuonna me keskitytään siis erityisesti seuraaviin juttuihin (pakko tehdä itselle listaa, kun muuten tuppaa treenit pyörimään vähän liikaa niiden helppojen juttujen ympärillä...):

1) Liikkeestä seisominen. Tämä liikehän on ollut meillä ihan alkutekijöissään. Se sai lisäsysäyksen eteenpäin, kun sain ystävällisen huomautuksen siitä, ettei Noppa periaatteessa ymmärrä, mitä käyttämäni käsky "stop" tarkoittaa :D Ryhdyn siis naksun avulla ensin merkkaamaan niitä arjen hetkiä, kun Noppa itsenäisesti pysähtyy. Sitten käskysana mukaan. Jossain vaiheessa aletaan peruutella, ja sitten kasvatetaan välimatkaa. Noppa on hoksaavainen nuorimies, joten uskon sen oppivan tämänkin liikkeen nopeasti.

2) Luoksepäästävyys. Kosketuskeppiä ollaan opiskeltu itsenäisesti. Tehty luoksepäästävyystreeniä niin, että jätän Nopan istumaan, kävelen sen luokse ja tarjoan keppiä tökkäistäväksi. Tänään tehtiin samaa hommaa Ellan kanssa, ja Noppa selvästi ymmärtää homman idean. Tätä on siirryttävä nyt tekemään ihan vieraiden tyyppien kanssa. Aluksi pitkävartisella kepillä, koko ajan kepin pituutta lyhentäen.

3) Paikkamakuu. Tuntuu, että tähän mennessä olen päästänyt Nopan ehkä hiukan liian helpolla, enkä ole uskaltanut pidentää aikaa. On ryhdyttävä sekunti sekunnilta vaatimaan pidempää aikaa, koska muuten ei edetä mihinkään suuntaan.

4) Seuraaminen. Tähän vain lisää tarkkuutta ja vaihtelevuutta. Kahdeksikkoja, pujottelua, ympyröitä. Ehkä rallytokomainen koiran pyörähdys ohjaajan sivulla kesken seuraamisen, minkä jälkeen matka taas jatkuisi. Kaikkea mahdollista jännää ja vaihtelevaa. Intoahan Nopalla on, liikaakin, mikä ilmenee välillä hirmuisana edistämisenä. Joten yritän pitää koiran koko ajan skarppina, niin ettei se koskaan tiedä, mikä käsky seuraavaksi tulee. Olen miettinyt myös takapään käyttöä ja sen vahvistamista. Täyskäännös vasemman kautta kun olisi niin paljon siistimmän näköinen :D Ja muutenkin, toki.

Jos näihin nyt kiinnittäisi erityishuomiota aina jouluun saakka, ja katsoisi sitten, mikä meininkileissön on.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia