Sairastuvalta päivää!


Olen tällä viikolla, tarkemmin sanottuna neljän päivän sisällä, käyttänyt koiran eläinlääkärimaksuihin enemmän kuin koko aiemman elämäni aikana yhteensä. Onneksi on vakuutus, joka korvasi tämän päivän reissusta ihan mukavan määrän.

Eilen Noppa oksensi klo 18-24 välillä yhteensä seitsemän kertaa. Tänään se oksensi kolme kertaa tunnin aikana. Siispä soitto lekuriin, jälleen kerran. Onneksi saatiin aika jo samalle päivälle, ihan muutaman tunnin päähän.

Oksentelua lukuunottamatta Noppis on ollut pirteä kuin peipponen. Ulkona virtaa riittäisi liiankin kanssa, suunnilleen jokaiselle liikahtavalle lehdellekin on haukuttava. Ruoka maistuu, vaikka se hetken päästä palaakin samaa reittiä takaisin.

Vatsan tunnustelussa ei ilmennyt mitään poikkeavaa. Noppa ei aristanut ollenkaan. Limakalvot ja imusolmukkeet kunnossa. Leikkaushaava oli siisti myös lääkärin mielestä. Lämpö oli hiukan koholla (39,4), mutta saattoi johtua ihan vaan stressistäkin.

Sain valita, ruvetaanko hoitamaan saman tien oireiden mukaisesti, vai otetaanko varmuuden vuoksi röntgenkuvat ja verinäytteetkin. Koska nyt kerran Pakilaan asti oli vääntäydytty, ajattelin, että samalla reissulla kaikki kuntoon. Niinpä Noppis pääsi luovuttamaan vertaan ja makoilemaan jo tutuksi käyneellä röntgenhuoneen pöydällä (minä pääsin röntgeniin mukaan, vähänkö siistiä jeejeejee!) Röntgenkuvissa ei näkynyt vierasesinettä eikä hälyttävän paljon suolistokaasuja. Verikokeista näkyi, että natrium-elektrolyytti oli hiukan liian matalalla (johtunee vain oksentelusta) ja valkosolujen määrä oli hiukan koholla. Haiman pikatesti oli ok. Sovittiin, että käydään vielä maanantaina mittauttamassa tuo natriumtaso ja valkosolut. Noppa sai vielä lopuksi nesteytystä nahan alle nelisen desiä, sekä pistoksena mahasuojalääkkeen ja pahoinvoinninestolääkkeen.

Eli herra mahatautipotilas siis täällä. Kotihoidoksi  vähärasvainen ja helposti sulava ruoka useasti pieninä annoksina tarjoiltuna.

Pikaista paranemista Nobi!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia