"Suuri tavoitepostaus!"

Rakastan tehdä listoja ja suunnitella asioita. Lukukauden vaihtumisessa parasta ovat tyhjät kalenterin sivut, joita voi intopiukeana alkaa täytellä, stressata etukäteen pitkistä päivistä ja iloita siellä jossain kaukana häämöttävästä ohjelmattomasta viikonlopusta. Koirahommissakin suunnittelu on parhainta (eikä haittaa, vaikka kaikki suunnitelmat eivät toteutuisikaan). Joulukuussa 2013 listailin meille vuoden 2014 tavoitteita. Katsotaanpa, kuinka tavoitteet täyttyivät.


Tavoite: tokon alokasluokan liikkeiden loppuunvieminen ja kilpailu-uran korkkaaminen tokossa.
Tämä jäi vaiheeseen. Liikkeistä hanskassa ovat kyllä melkein kaikki, paikkista pitäisi vahvistaa vielä aika tavalla. Ja paria muutakin liikettä. Mutta yhdessä möllitokossa käytiin toukokuussa hakemassa ykköstulos!

Tavoite: agilityharrastuksen aloittaminen.
Tämä tavoite täyttyi, kun lokakuussa aloitimme agilityn harrastamisen alkeiskurssilla! :)

Tavoite: juoksuharrastuksen aloittaminen Nopan kanssa. 
Kyllähän me juostiin, niin minä kuin Jaakkokin, Noppa mukana, mutta varsinaisesta säännöllisestä harrastuksesta ei kyllä voida puhua.

Tavoite: uintiharrastuksen jatkaminen.
Jatkettiin! Tammi-huhtikuussa käytiin viidesti Helsingin koirauimalassa polskimassa yhdessä Mysin ja Paavon kanssa. Kesällä uiskenneltiin luonnonvesissä: Jakomäessä, Haltialassa, mökillä, eri kohdissa Vantaan- ja Keravanjokia. Syksyllä uinti harmillisesti jäi.

Tavoite: Nopan terveystarkastukset.
Lokakuussa Noppa läpivalaistiin kastroinnin yhteydessä. Selkä, kyynärät ja polvet todettiin priimakuntoisiksi, lonkat palautuivat Kennelliitosta C/B:nä.

Tavoite: muutama mätsäri- ja näyttelykäynti.
Mätsäreissä käytiin viime vuonna neljä kertaa ja kaikista saatiin sama tulos, sininen nauha ilman sijoitusta :D Näyttelyt jäivät kahteen kehävisiittiin, kun Imatralta haettiin pääsiäisenä junnuluokasta T ja Helsingistä syyskuun alussa se kauan kaivattu tulos NUO H.


Aika kivalta noiden tavoitteiden ja suunnitelmien valossa näyttää viime vuoden meininki. Hyvä me! :)

Mitä suunnitelmia meillä on sitten tälle uudelle vuodelle, vuodelle 2015? No näitä:
  • Nyt vihdoin se virallisten tokokokeiden korkkaus! Elokuun alussa tulevat voimaan uudet tokosäännöt ja ainakin toistaiseksi, vaikkei varsinaisia suoritusohjeita olekaan vielä julkaistu, uudet säännöt näyttävät ainakin alokasluokan osalta meille varsin käteensopivilta. Jännittävä luoksepäästävyys poistuu kokonaan ja liikkeet vaikuttavat aiempaa alokasluokkaa monipuolisemmilta. Syksyyn asti opetellaan ja hiotaan liikkeitä ja syksyllä toivottavasti päästään tokoilemaan virallisten kehänauhojen sisäpuolella :)
  • Agilityn harrastaminen jatkuu. Alkuvuodesta pyritään saamaan aikaiseksi lyhyitä hyvän mielen treenejä, lopettamaan treenaus ajoissa ennen keskittymiskyvyn loppumista, ja lisäksi harjoitellaan häkissä rauhoittumista. Agilityn suhteen en osaa sanoa minkäänlaisia muita tavoitteita esim. esteosaamisen suhteen, mutta hauskaa pidetään enivei!
  • Tehdään kovasti töitä Nopan käyttäytymisen eteen! Olen ilmoittanut meidät maaliskuussa Heiluvassa Hännässä alkavalle rähjääjien ja arkatassujen kurssille, josta olen kuullut muutamalta koiratutulta paljon hyvää. Toivottavasti saadaan sieltä runsaasti eväitä jatkoa ajatellen!
  • Nopan silmät voisi jossakin vaiheessa vuotta tutkia.
  • Eletään rennosti (koskee erityisesti minua, kaikista asioista stressaajaa) ja pidetään hyvinvoinnista huolta jatkamalla hierontakäyntejä Marin luona, liikkumalla monipuolisesti ja syömällä terveellisesti. (Nyt joku voi jo miettiä, ketä nuo kaksi viimeistä kohtaa tarkoittavatkaan... :D)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia