Vuosi 2014

Uusi vuosi aloitettakoon katsauksella menneeseen vuoteen. Mitä tulikaan tehtyä, millainen vuosi jäi taakse?


Tammikuussa vietettiin sunnuntai-illat Jennin toko-opissa Tattiksella. Harmia tuottivat Nopan pelkokohtaukset Jaakkoa kohtaan. Saatiin Sanni ja Paavo meille ekaa kertaa yökylästelemään, iloa ja vauhtia piisasi! Aloitettiin hiukan säännöllisempi uintiharrastus, kun hommattiin Mysin ja Paavon kanssa sarjakortti Helsingin koirauimalaan. Tammikuussa polskittiin siellä kertaalleen.

Kiitos kuvasta Sara! :)
Helmikuussa lyhyttäkin lyhyempi talvi loppui. Käytiin kertaalleen maalla, kimppatokoiltiin pariin kertaan, ekaksi Pitan kanssa kotikulmilla ja sitten myös Viikissä. Myös koirauimalassa taidettiin pyörähtää peräti kahteen otteeseen. Hamlet-Hamppu-Pamppulainen oli meillä yökylässä, ja silloin nähtiin ensimmäisiä merkkejä siitä, ettei poikien yhteiselo olekaan aina niin auvoista. Vahvistusta tälle ajatukselle toivat myös lenkkeily yhdessä Luka-veljen kanssa sekä vierailu Pilvimarjalassa sisaruksia tapaamassa. Helmikuussa joka toinen päivä rakastin hyvinkäyttäytyvää Noppaani hurjasti, joka toinen päivä itkin murkkusheltin päättömyyksiä. Kuun lopussa Noppa vietti ensimmäistä synttäripäiväänsä kera koiravieras-Hampun, ihmisvieraiden ja synttärikakun.


Maaliskuussa vietettiin viikon verran hiihtolomaa maalla lenkkeillen, rentoutuen ja tokoillen. Helsingin päässä meillä kyläili Liisa Tikka Masseterista antamassa apuja Nopan pelko-ongelmiin, ja vähän päästiinkin taas eteenpäin. Adaptil-panta otettiin testiin, ja saattoi se hiukan rauhoittaakin tilannetta. Maaliskuussa osallistuttiin ESSien kahteen tokoworkshoppiin: tokoa tukeviin temppuihin sekä leikki ja motivaatio -kerralle. Viikissä kimppatokoiltiin kertaalleen, ja koirauimalassa käytiin myöskin kerran.


Huhtikuussa retkeiltiin Kalkkikalliolla ja Haltialassa sekä koko perheen voimin että Hampun ja Saran kanssa yhdessä. Viikissä käytiin tokoilemassa kertaalleen ihan huippumukavat treenit, ja kotona Jaakko rakenteli meille hyppyesteen treenattavaksi. Uutena ikävänä juttuna alkoi ilmetä ihmisille rähjäämistä, ja pääsiäislomalla Noppa pääsi valitettavasti puremaan molempia isovanhempiani heitä pelätessään. Valmistauduttiin Nopan näyttelydebyyttiin osallistumalla yksiin mätsäreihin (ei menestystä) jäätävässä tuulessa ja kaatosateessa sekä Sirpa-kasvattajan näyttelytreeneihin, jotka olivat tosi onnistuneet ja innostavat. Varsinainen näyttely oli sitten pääsiäisenä Imatralla, jossa Noppis sai Elena Ruskovaaralta T:n. Pääsiäisenä nautittiin näyttelymenestyksen lisäksi myös mahtavista säistä, ja karvanoppa korkkasi jo uintikauden luonnonvesissäkin. Käväistiin myös toisissa mätsäreissä ja menestys vain toisti itseään ;) Loppukuusta Siiri täytti 11 vuotta ja Selma 8 vuotta. Omat vappupallot <3


Toukokuussa iloittiin aimo harppauksen eteenpäin ottaneesta helposta arjesta, kun koirasta oli tullut entistäkin kontaktihakuisempi myös haastavissa tilanteissa. Myöskin allekirjoittanut palautti kandidaatintutkielmansa! Hamlet oli meillä hoidossa, osallistuttiin Tuomarinkartanossa näyttelytreeneihin, tavattiin rakkaan PP:n kanssa. Tutustuttiin uuteen koirakaveriin, suomenlapinkoiratypy Auraan. Noppa pääsi ekaa kertaa Marin käsittelyyn, ja siitä oli kovasti apua. Jaakko ja Noppa aloittelivat juoksupuuhia, käytiin Jakiksessa uimassa, osallistuttiin möllitokoon tuloksella 166/200. Toukokuussa osallistuttiin myös ESSien shelttileirille Inkoossa ja päästiin tutustumaan agilityyn, treenaamaan tokoa ja lenkkeilemään mahtavissa maisemissa kunnon helteessä.


Kesäkuussa elettiin hiljaiseloa. Lenkkeiltiin, nähtiin koirakavereita, vähän treenailtiinkin. Enimmäkseen tosin heiteltiin frisbeetä. Noppa pääsi Sirpan luokse viikonloppukylään. Ja käytiinhän me kyllä kertaalleen mökillä. Ja rokotuksetkin tuli haettua.


Heinäkuussa sama onnellisen raukea kesäelo jatkui. Uimapaikkoja etsittiin ja löydettiin. Tutustuttiin Rajasaaren ihanuuksiin. Saatiin Sanni&PP taas kylästelemään. Mökkeiltiin. Ja uitiin. Käytiin Marin luona uudemman kerran. Noppa käyttäytyi mummon ja papan kanssa iisimmin, jee! Mainitsinko jo uimisen?


Elokuussa meitä viihdyttivät S&PP,  Hamlet, Norris-pentulainen, agilityn PM-kisat, World Dog Show, vilkutustempun opiskelu, juoksulenkit, uusi viilennystakki ja korvien liimaus -vielä kertaalleen. HSKP:n mätsäristä haettiin kokemusta vaan ei sitä menestystä. Kuun puolivälissä Jaakko oli kolarissa, minkä johdosta elettiin reissumiehen ja -naisen elämää jokin tovi ja majailtiin ties missä. Loppukuusta saatiin perhe taas kokonaiseksi.


Syyskuussa Noppa opiskeli itsenäisesti lähihoitajan hommia. Käytiin hakemassa Paula Heikkinen-Lehkoselta se pakko-H ja hurrattiin Sirpan kanssa. Lähdettiin Saran ja Hampun mätsäriseuraksi, saatiin ihanan onnistunut kehäkokemus ja Hamppulainen vei melkein voittopotinkin! Käytiin pitkillä mielenvirkistys- ja hengähdystaukoretkillä Haltialassa ja Kalkkikalliolla, tokoiltiin ja heiteltiin frisbeetä. Siiri pääsi viettämään omaa missipäiväänsä Liehkutukseen. Käytiin Nopan kanssa kaksissa HAU:n yhteistyötesteissä ja läpäistiin ne --> Agility siis kutsui! :)


Lokakuussa aloiteltiin agilityuraa HAU:n alkeiskurssilla, syyslomailtiin maalla ja sponsoroitiin Pakilan Animagia oikein urakalla. Luustokuvien jälkeen iskenyt mahatauti vaati vielä kaksi lääkärikäyntiä lisää.


Marrakuussa agit jatkuivat. Tykättiin molemmat kamalasti! Sanni ja Paavo yökylästelivät meillä ja Helsinkiin saapui lumi. Joka tosin lähti, mutta oli maassa edes sen pienen hetken :) Kuun lopussa myös kisailtiin iloisesti alkeiskurssin loppukarkeloissa.


Joulukuu elettiin puoliksi Helsingissä, puoliksi maalla. Helsinkieloon mahtui aksan omatoimitreenailua ja Pilvimarjan pikkujoulut Purinalla. Tietysti Paavon kanssa :) Maalla vain lomailtiin. Ei mittään muuta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia