Pentunäyttely Helsingissä 31.8.2013


 

Näyttelydebyytin aika koitti tänään! Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa oli Suomen italiaanot ja cirnecot ry:n järjestämä kaikkien rotujen pentunäyttely, jonne myös Noppa ilmoitettiin. Shelttiläisiä oli näyttelyssä yhteensä seitsemän, joista vain kaksi oli uroksia. Noppa näytelmöi pienempien pentujen (5-7 kk) luokassa, jossa myös toinen urospentu oli. Pääsimme kehään n. tunnin odottelun jälkeen. 

Noppa napotti taas paikalla hyvin pätevänä pikkumiehenä. Ainoastaan pöytä tuotti edelleen hankaluuksia. En oikein osaa sanoa, onko hankaluutena tuomari vai se pöytä. Harjoitellaan kuitenkin sekä pöydällä oloa että muiden ihmisten kopelointia! Jännityselementtinä mukana oli Nopan palliasiat. Sillähän on siis vasta toinen kives laskeutunut, joskin ihan viime päivinä olen ollut tuntevinani myös toisen kiveksen olemassaolon. En kylläkään ole varma, onko jo laskeutunut kives vain kasvanut, vai onko toinenkin laskeutumassa. Joka tapauksessa vähän jännitti, mitä tuomari asiasta sanoisi. Vaan eipä sanonut mitään! Liekö sitten hänkin tuntenut epämääräiset kaksi palluraa? :D

Tuomarina toimi Maija Sylgrén, joka saneli Noppiksesta näin:
"6 kk tricoloururos. Lupaavat rungon mittasuhteet. Vielä turhan pyöreäkalloinen pää. Kauniit silmät. Kevyet korvat. Oikea purenta. Toivoisin pidemmän kaulan ja paremmin kulmautuneen etuosan. Vielä kevyt rintakehä. Riittävä takakulmaus. Takakannukset. Liikkuu takaa hieman ahtaasti ja edestä korkealla askeleella. Kaunis väri. Erinomaiset tan-merkit. Hyvä häntä. Tarvitsee vielä käsittelytottumusta." Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä. Tuloksena pienten urospentujen 2.sija ja kunniapalkinto. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia