Treenikärpäsen puremaa!

... höysteenä olevat kuvat mökkireissun satoa.

Siiri ja Noppa päiväunilla

Edellisessä postauksessa taisin mainitakin huoleni siitä, ettei päästä Nopan kanssa harrastamaan ohjatusti mitään. Asumme ihanalla paikalla, loistavien lenkkimaastojen äärellä, mutta valitettavan kehnojen julkisten yhteyksien päässä yhtään mistään, joten moni kivalta vaikuttava harrastuspaikka on pitänyt tarkemmin tutustumatta hyvästellä. Joku raja se pitää olla, melkein parin tunnin edestakaiset matkat harrastuksiin eivät houkuttele. Vantaan puolelta löytyi Koivukylän koiraharrastajat hyvien kulkuyhteyksien päästä, mutta heidän syksyllä järjestämänsä arkitottelevaisuusryhmä harjoittelee töiden kannalta mahdottomaan aikaan. Hyvästi siis sekin.

Tänään bongasin facebookista, että Etelä-Suomen Sheltit järjestävät tokon alkeiskurssin, jota kuvataan foorumilla seuraavasti: "Tokon alkeet -kurssi on tarkoitettu kilpatottelevaisuudesta kiinnostuneille koirakoille. Se soveltuu erinomaisesti myös pennuille ja nuorille koirille. Kurssin tavoitteena on esitellä alempien luokkien tottelevaisuusliikkeitä ja eri tapoja niiden opettamiseen. Lisäksi kurssilla opetellaan muita hyödyllisiä taitoja, kuten leikkimistä ja klikkerin käyttöä." Ilmoittautuminen siis äkkiä vetämään! Onneksemme (siis todellakin, olen innosta kiljuen tanssahdellut täällä onnitanssia...) mahduimme mukaan :) Syyskuun aikana siis treenaillaan kerran viikossa, yhteensä neljä kertaa, ohjatusti tokon saloja. :) Mikä onni, että satuin viettämään lomapäivää ja olemaan koneen äärellä, sillä kurssi taisi tulla täyteen ihan muutamassa tunnissa!

Siiri ja (kiilusilmä-) Noppa iltaunilla.

Tällä hetkellä en yhtään malttaisi odottaa syyskuun alkua :D Tokihan tokoa voi ja pitääkin treenata myös itsenäisesti, mutta ainakin itselleni suuri motivaattori on ohjattu treeniryhmä. Varsinaisia tokojuttuja Noppa ei vielä juurikaan osaa (repertuaarissa tällä hetkellä istuminen, seisominen ja maahanmeno sekä luoksetulo), ja etukäteiskotiläksynä päätinkin, että opetan Nopalle perusasennon ennen kurssin alkamista.Tällekin päivälle on luvassa kivaa ja odotettua puuhaa: tapaamme ensimmäistä kertaa sitten Nopan meillemuuton Wii-siskoa omistajineen sekä kasvattajaa ja pitkästä aikaa myös Luka-veljeä. Illaksi suuntaamme vielä moikkaamaan Hamppua palveluskuntineen. Hyvä vapaapäivä siis :)

Noppa ja Selma -hyvät on matsit!

Lopuksi muutama sananen sisäsiisteydestä: koko 9 päivän mökilläolon aikana Noppa ei tehnyt sisälle mitään! Skeptikko voisi tosin sanoa, ettei se ollutkaan sisällä kuin yöt. Sama tahti on kuitenkin jatkunut myös kotona Helsingissä, sanomalehdet ovat pysyneet kuivina! Joko kohta saa laittaa matot lattialle?


Kommentit

 1. Tosi kiva ettämahduttiin molemmat mukaan, yhteistuumin tokoilemaan! :) Mitenhän monta koiraa ne sinne ottivat, selviskö mistään? Mulle ei osunut silmään. Ja ihan samoilla ilon tunteilla täälläkin otetaan kaikki ohjatut treenit vastaan :) Kyllähän noita yksityisten koirakoulunen treenejä on mihin pääsisi, mutta hinnat on ihan taivaissa - Sannin ohjatut agilitytreenit maksaa about 25€/kerta :P

  VastaaPoista
 2. Ei aavistustakaan, kuinka monta koiraa otettiin. Saa nähdä sitten syyskuussa :) Missä te treenaatte Sannin kanssa?

  VastaaPoista
 3. Kivoja tokotreenejä! Mä ilmoittauduin Mysin kanssa Koivukylän koiraharrastajien pentukurssille, saa nähdä mahduttiinko mukaan. Juuri liityttiin kyseisen seuran jäseneksi, kun Nanan tokon alkeiskurssi siellä loppui, niin päästään jatkamaan treenailuja.

  VastaaPoista
 4. Tosi kivaa kun olette kaikki noin aktiivisia touhuilemaan koirienne kanssa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia