Päiväunet

Keskiviikkona Noppa kävi hammaskivenpoistossa Herttoniemen eläinlääkäriasemalla. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta pitää silti mainostaa: Olen nimittäin ehkä vihdoin löytänyt eläinlääkäriaseman, josta mulla ei ole kuin hyvää sanottavaa. Paikka on kokonaan suomalaisomisteinen eikä osa mitään ketjua, ja saamamme palvelu on ollut mitä parhainta. Kiireetöntä, ymmärtävää, asiallista ja ystävällistä. Tuolla käydään jatkossakin, vaikka sinne matkaa vähän onkin.

Lääketokkurainen pikkumies.

Noppa nukahti jälleen rauhoituspiikistä ihan muutaman minuutin kuluttua ja sain hyvillä mielin jättää sen operoitavaksi. Hammaskiveä oli kertynyt kohtuullisen paljon, minkä lisäksi sillä on erityisesti poskihampaissa vähän värjäymiä. Kotiin sain pikkuystäväni hakea reilun parin tunnin päästä, ja tokkurainen uni maittoikin sitten ihan iltaan saakka. Kamalasti mua jännitti, tuleeko Nopalle tämänkin käynnin seurauksena jäätävä vatsatauti, jollainen sille kastraation jälkeen tuli. Niinpä ollaan tehty kaikki varotoimenpiteet, syötettyä tehobaktia ja kaurapuuroa, ja koira on edelleen terve kuin pukki.

Millaisia keinoja blogin lukijoilla on ennaltaehkäistä koiran hammaskiveä? Päivittäistä hampaiden harjaamista meille suositeltiin, mutta mun on jotenkin kamalan vaikeaa muistaa/saada aikaiseksi tehdä se. Ehkä pitää vain opetella muodostamaan uusi rutiini...

Kommentit

 1. Tämän postauksen jälkeen piti heti kurkata oman koiran suuhun! :D

  Meillä pyritään syömään paljon luita ja meillä syödään myös merilevää. Vielä ei ainakaan ole hammaskivi vaivannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monen kuullut kehuvan merilevän vaikutusta, joten pitänee hankkia sitä meillekin testiin! :)

   Vaan valitettavan yksilöllistä tuntuu tuo hammaskiven kertyminen olevan. Meilläkin Noppa saa paljon pureskeltavaa, mutta silti se hammaskivi iskee.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia