Yhteistyössä Faunatar: uudet Focus-valjaat Kun minuun oltiin lokakuun loppupuolella yhteydessä Faunattaresta ja tiedusteltiin halukkuutta ottaa tammikuussa 2016 lanseerattavat Focus-merkkiset valjaat kokeiluun, ei tosiaankaan pitänyt kahta kertaa miettiä. Valjasta kuvailtiin erityisen ergonomiseksi ja koiran päällä hyvin istuvaksi, ja koska valjas on meidän huushollissa jokapäiväinen käyttökapine, hain innolla uutuuden testiin.


Valjaat ovat nyt olleet meillä kaksi viikkoa päivittäisessä käytössä. Niitä on kokeiltu tavallisen hihnan ja fleksin kaverina, vapaana juostessa, treeneissä, frisbeehommissa, juoksulenkillä, pimeällä ja valoisalla. Kaikessa siinä käytössä, missä sen pitääkin toimia. Ja kyllä, minun mielestäni kyseessä on varsin toimiva valjas. Se istuu koiran päälle hyvin, vaikkakin Nopalle muuten tosi hyvin sopivaa kokoa xs joutui kiinnityskohdasta lyhentämään aika kovasti.

Tykkään itse tuosta mustasta väristä. Se on hillitty ja miellyttää silmää, ja yllättävän hyvin sopii mustallekin koiralle. Muutenkin valjaat ovat omaan makuuni mukavan pelkistetyt, ilman mitään sen suurempia krumeluureja. Tulee vähän sellainen työkoira-fiilis, kun Noppa näyttää näissä valjaissa niin kovin pätevältä ;) Aluksi vähän epäilytti, miten melko niukat heijastimet näkyvät Nopan puuhkaturkin keskeltä, mutta testaillessa huomasin huoleni turhaksi. Heijastinpinta on kapea, mutta sitä on paljon, ja se näkyy hyvin. Valjaiden alle mahtuu tarvittaessa heijastinmanttelikin. Pimeään marraskuuhun lisäsin kuitenkin tuon sinisen valon, niin varmasti näkyy pikkumusta vaikka missä pimeydessä.


Kuten näkyy, näissä valjaissa hihna kiinnittyy pitkälle selän päälle. Etukäteen epäilin, mahtavatko valjaat pyöriä koiran päällä miten sattuu. Ilo oli huomata, ettei näin ole! Toki valjas pyörii hiukan sen mukaan, kummalle puolelle hihna laskeutuu ja missä koira taluttajaan nähden kulkee, mutta pyöriminen on paljon vähäisempää mitä luulin. Eikä se vähäkään taida koiraa häiritä, mutta omistajan esteettinen silmä huomaa kaiken ;)

Tätä pahemmin ei valjas vielä ole liikkunut pois selän keskeltä.

Mitä miinusta? No eipä juuri mitään. Heijastinpintaa saisi olla enemmän, mutta sekin ongelma on ratkaistavissa heijastinmanttelin tai heijastinpannan avulla. Mahanalus kuraantuu herkästi, koska se on melko leveä, mutta sekin on vain tällainen esteettinen juttu. Tuota koiran päällä pyörimistä olikin tämän mallisella valjaalla odotettavissa, ja sitä tuskin pystyy mitenkään välttämään, mutta se on hyvin minimaalista. Kaiken kaikkiaan oikein positiivinen valjasyllätys!

Tältä se siis näyttää. Kuvausassari mukana!

Valjaat ilmestyvät siis Faunatar-myymälöihin alkuvuodesta. Pitäkäähän silmät auki, jos mielitte koiralle hyvin istuvaa ja varsin pätevän oloista valjasta! :)   

              

Kommentit

 1. Duunari Noppa! :D
  Noi näyttää aika kivoilta valjailta, tulee vähän ne K9 (tms?) valjaat mieleen. Saakohan tohon kiinnitettyä Orbilock -valon?
  Noi vois olla hyvät juoksulenkilläkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ookin ihan duunari! :D

   Mullekin tuli vähän ne Julius k9 -valjaat näistä mieleen, nää taitaa vaan olla vähän sirommat. Pitää kokeilla toi Orbilockin kiinnitys! Luulen, että tuohon rintaan sen saattaisi vaikka saadakin kiinni.

   Poista
 2. Muuta eroa Zeron Shorteihin ookko nuo heijastimet ja nimi. Liekkö kui hinnassa eroa. Zerolta löytynyt jo vuosia kyseistä mallia olevat valjaat. http://murrenmurkina.com/zero-dc-valjakkovalineet/20-zerodcshort.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En ole itse noihin mainitsemiisi valjaisiin tutustunut, joten en oikein osaa vertailla näitä kahta. Huomasitko, että Faunatar on nyt lanseerannut nämä valjaat myyntiin? http://www.faunatar.fi/Focus_ Tuolta linkin takaa voisit löytää lisätietoa, jos tarvitset :)

   Jos herää muita kysymyksiä, niin suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan Faunattaren valikoimavastaavaan Reettaan (reetta.vuorenoja-virtanen@faunatar.fi), joka varmasti osaa vastata paremmin kuin minä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti parempaa elämää

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia