Tammikuun tokokurssi 3/4

Ekat lumihiutaleet havaittu viikko sitten!

Tänään kurssiohjelmassa tunnaria, kaukoja ja luoksaria. Lisäjännitystä toi hallissa oleva lämmityslaite, jonka ajoittainen hurina oli korviahuumaavaa ja vaikutti hiukkasen koiran toimintakykyyn.

Tunnaria ollaan tehty kotona häpeällisen vähän, joten aloitettiin suosiolla alusta uudelleen. Noppis etsi hyvin, vaikkakin hallin lattian ihanat hajut vähän meinasivat harhauttaa sen nenää. Mutta kapula löytyi joka kerralla. Kotiläksyksi saatiin vahvistaa nimenomaan tätä nenänkäyttöä eikä niinkään sitä nouto-osiota. Jarrunameja suositeltiin myös, jotta Noppis malttaisi entistä paremmin rauhoittua nenähommiin. Pikapuoliin voidaan sitten lisätä muita kapuloita joukkoon.

Kaukoissa on tapahtunut valtaisa hyppy eteenpäin. Niitä ollaan treenattu viimeksi tosi kauan sitten. Hallilla tehtiin odotellessa vähäsen kaukojumppaa, joka sujui hyvin. Siitä innostuneena päätin kokeilla käsiavun poisjättämistä. Ja tsädäääääm, sehän toimi. Loppujen lopuksi päästiin siihen pisteeseen, että välimatkaa on puolisen metriä. Hyvä Noppa! :) Noppa myös ilahdutti mua valtaisasti suorittamalla täydellisen kierimisen kesken vähän pidemmän kaukosarjan. Tuli kai tylsää. Jenni kannusti kokeilemaan kotioloissa takapalkkaa, jolloin saadaan helpommin kasvatettua etäisyyttä mun ja koiran välillä. Aluksi pitää muistaa palkata ihan jo yhden vaihdon jälkeen.

Lumitilanne eilen!
Luoksarissa meillä on ollut ongelmana se, että kun käskysanaksi tuli sivu tulen sijaan, ollaan sitä kuin huomaamattamme treenattu kokonaisena liikkeenä. Tämä puolestaan on johtanut siihen, että Nopan vauhti on hidastunut, koska se tietää palkan tulevan silloin kun se ehtii jolkotella sivulle istumaan. Tämän takia tehtiin pari vauhtiluoksaria, joissa Noppa jäi Jennille ja itse hetsasin sitä narupatukalla. Palkka lensi taakseni jossain vaiheessa Nopan tullessa kohti. Tärkeänä Jenni piti sitä, että palkka lentää vaihtelevissa kohdissa, eli heti Nopan lähdettyä tulemaan, lähestulkoon perillä tai missä tahansa näiden välimaastossa. Näin Noppa ei tiedä, koska palkka tulee, joten tekeminen on kannattavaa. Toki voidaan ja pitääkin treenata myös niin, että Noppa tulee sivulle asti ja palkka lentääkin vasta siitä taakse.

Eilen reippailtiin reilu tunti Haltialassa Tiinan, Kurun ja Haltin kanssa. Tänään vuorossa oli parin tunnin ulkoilu Pitkäkosken maisemissa Saran, Juhon ja Hamletin kanssa. Toivoa siis sopii, että rankkojen lenkkien ja tunnin tokotreenien jälkeen Noppa näyttää nukkumaanmenon koittaessa tältä:


Iso kiitos kaikille edellistä postausta kommentoineille! On mukava tietää, että tukea ja tsemppaajia on :)

Kommentit

 1. Ois kiva nähdä videolta teidän kaukoiluja! :) Meilläkin on kaukoja treenailtu ja nyt koira on sitä mieltä, et on ihan ok näyttää jokaiseen väliin kaikki temput mitä osaa.. :D

  Ja vielä tohon edelliseen postaukseen kommentoidakseni, meillä oli Dafin kans samaa ongelmaa. Tosi pitkään sillä oli ongelmana mun isä ja mun isoveli. Kulutin monta viikkoa miettien mikä niissä oli erilaista kuin muissa ja lopulta syyksi keksin tupakoinnin. Jostain syystä Dafi vihaa tupakanhajua niin paljon, että se päätti inhota ja pelätä myös siltä haisevia ihmisiä. Meillä tähän auttoi se, että miehet treenas neidin kans paljon ja aina kun se vapaaehtoisesti tuli luokse, sai namia taskusta. :) Näin se mielti miehet nameihin ja positiivisiin juttuihin. Voisko olla, et Noppaa on sattunut huomaamatta esim leikkiessä ja sen takia vähän aristelee? Tsemppiä tilanteeseen, toivotaan et pelko helpottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, uusi kommentoija! Tervetuloa :)

   Yritetään pitää kaukovideotoiveesi mielessä ja toteuttaa se joku päivä :) Koiralle terkkuja toiselta koiralta, että on ihan ok tehdä kaikki temput kerralla, niin varmana saa herkkua ;)

   Hyvä pointti sulla tuo, että jos vahingossa joskus on jotain sattunut. Pidetään mielessä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkulainen sidekalvontulehdus ja muita kuulumisia

Joko tämä voisi riittää?

Kasvua, leikkitreffejä ja korva-ajatuksia